Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 24 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe bak je bacon krokant in een airfryer?

Airfryer aangeschaft? Goeie aankoop! In een airfryer kun je héél wat bereiden: van hotdogs tot koekjes en zelfs gnocchi. Deze keer nemen we onder de loep hoe je bacon in een airfryer bereidt.

Één van de grootste voordelen aan bacon in de airfryer bereiden is misschien nog wel dat het vet niet in je gezicht (en rond het fornuis) spat wanneer het spek bakt. Daarnaast is bakken met de airfryer gezonder (hoewel spek altijd spek zal blijven en dus van zichzelf een hoog vetgehalte heeft) en heb je er minder schoonmaakwerk aan.

ijssandwich met bacon
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Bacon in de airfryer bereiden: zo doe je dat

Stel eerst en vooral de temperatuur van je airfryer in op 200 graden celsius. Plaats een bakje bacon in de airfryer en bak gedurende vier minuten. Draai de bacon vervolgens om en bak nog eens vier minuten.

Let wel even op: als je erg dikke plakken bacon gebruikt, is de kooktijd mogelijk iets langer. Heb je hele dunne plakjes bacon, dan zijn die mogelijk al sneller klaar. Vier minuten is een goed gemiddelde voor spek van ongeveer 3 mm dik, maar kleine aanpassingen zijn mogelijk.

Maak je meerdere plakjes bacon tegelijk? Giet het vet dat zich onderaan in het bakje van je airfryer verzamelt dan op tijd weg. Of vang het op in een potje en gebruik het bijvoorbeeld om eieren in te bakken.

brunch bao
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Onze favoriete recepten met bacon

Droom je al weg bij perfect crispy plakjes bacon? Wij ook. Om je nog meer inspiratie te bieden maakten we nog even een lijstje van onze favoriete recepten met bacon voor je:

Old Fashioned met bacon
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.