Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 8 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: supersnelle pizzacroissants

Deze pizzacroissants zijn ideaal: een croissant en een pizza in één snack! Door kant-en-klaar croissantdeeg te vullen met de ingrediënten die je op een pizza aantreft, geef je een twist aan je ontbijtje.

Wij gebruikten kant-en-klaar croissantdeeg voor 6 medium croissants. Je kunt natuurlijk ook deeg voor grote of juist kleine croissantjes gebruiken. Pas dan wel je boodschappenlijstje iets aan.

De tomatenpuree is onmisbaar (tip: ken je die uit een tube al?), evenals de Italiaanse kruiden. Die maak je trouwens heel makkelijk zelf door gedroogde oregano, tijm, rozemarijn, uienpoeder en knoflookpoeder met elkaar te mengen. Van elk een halve theelepel ongeveer.

Verder kun je je pizzacroissants beleggen met wat je dan ook maar lekker vindt. Ham? Tuurlijk. Een blaadje basilicum meerollen? Uiteraard. En kies ook vooral de geraspte kaas die je het lekkerst vindt: of dat nou Hollandse kaas is of Parmezaanse kaas. Let wel op dat je niet te natte ingrediënten gebruikt, want dan worden de croissants niet zo goed gaar. En dan nu: aan de slag, pronto!

2_Pizzacroissants
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze pizzacroissants

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal het croissantdeeg uit de verpakking en snijd de plakjes los op de naden. Leg een plakje met de punt naar je toe. Maak dan aan de bovenkant van het plakje, in het midden, een kleine inkeping van 2 tot 3 centimeter. Dat zorgt ervoor dat je de croissants straks mooi op kunt rollen.

Bestrijk elk deegplakje met ongeveer twee theelepels tomatenpuree en wat plakjes salami. Die moet je misschien even op maat snijden. Bestrooi met een klein beetje geraspte kaas en rol de croissants op.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Strooi er wat van de Italiaanse kruiden overheen en nog een klein beetje geraspte kaas.

Zet de pizzacroissants 10 tot 14 minuten in de oven op 200 graden.

Meer lekkere recepten voor croissants:

pizzacroissants
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.