Claire de Court
Claire de Court Kooktips 13 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Handig: zo bak je heerlijke chewy koekjes in de airfryer

Dat je ongelooflijk veel kan met de airfryer, hoef je ons niet meer te vertellen. Maar wist je ook dat je er koekjes in kunt maken? Vandaag vertellen we je precies hoe je koekjes bakt in de airfryer.

In deze koude maanden zijn wij vast niet de enige die soms gewoon zin hebben in een heerlijk warme chocolate chip cookie, maar er niet gelijk een hele toestand van willen maken in de keuken. De airfryer biedt hiervoor een oplossing. Stay tuned en lees verder over hoe je super snel en makkelijk crimineel lekkere koekjes bakt in de airfryer.

Dit wil je ook lezen: Zo maak jij de mooiste tie-dye koekjes

Ultra vlug

Nee, in de airfryer kun je geen 30 koekjes kwijt. Máár je kunt er wel een kleinere portie in bakken, die bijna twee keer zo snel klaar is als wanneer je ze bakt in de oven.

Extra bonus: de airfryer zorgt ervoor dat je koekjes van buiten knapperig worden en van binnen lekker zacht zijn. Yum!

Heel handig als je bijvoorbeeld bezoek hebt en snel een heerlijk chewy koekje wilt serveren bij de koffie. Maar natuurlijk ook als je jezelf gewoon eventjes wilt verwennen. Een hele trommel vol hoeft echt niet meteen.

Zo doe je het

Het is net zo makkelijk als je waarschijnlijk denkt. Neem simpelweg je favoriete koekjes-recept en maak het deeg klaar (je kunt het gewoon bewaren in de koelkast en later opnieuw gebruiken).

Vorm koekjes van het deeg volgens het recept en bak ze in de airfryer. Er passen ongeveer vier koekjes in één keer in.

Welke temperatuur? Simpel! Trek ongeveer 15 graden van de reguliere oventemperatuur af. De meeste koekjes zullen goed bakken rond de 175 graden, maar lees goed je recept.

De koekjes zullen binnen tien minuten klaar zijn, meestal al na vijf minuten. Wow!

Wanneer toch de oven?

De oven is je betere vriend als je grote hoeveelheden koekjes in één keer wilt maken. De airfryer-manier is vooral ideaal voor als je kleine trek hebt en je gewoon even snel koekjes wilt maken.

De airfryer is verder voor bijna alle soorten koekjes geschikt. Maar koekjes met een bepaalde topping (bijvoorbeeld suiker of noten) kun je toch ook beter in de oven bakken. Als je ze bakt in de airfryer, loop je namelijk de kans dat de topping verbrandt.

Meer over koken met de airfryer:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.