Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Inspiratie 18 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze krokante pastachips van TikTok wil je een keertje eten (met dip)

Chips van pasta? Krokante pastachips? Die je kunt eten met een dip? Wij moesten ook twee keer lezen, maar het is echt waar. Deze hack die op dit moment viraal gaat op TikTok, moet je 1 keer in je leven geprobeerd hebben, het liefst vanavond al.

Let op: je blijft van deze pastachips knabbelen.

Op Culy kun je meerdere TikTok hacks vinden – de een beter dan de andere. Sommigen worden zelfs beroemd, anderen hoor je nooit meer iets van. Een voorbeeld is de fetahack van begin 2021, die zal bij velen nog vers in het geheugen zit. Of de superleuke Pop-it chocoladerepen, nog nooit vonden kinderen het zo leuk om in de keuken te staan. Laten we ook niet de sushi slash wraphack niet vergeten, met deze supersimpele vouwmanier, heb je een sushisandwich in no time.

Wat al deze hacks zo briljant maken? Ze zijn altijd zó verschrikkelijk simpel en zijn echt een gevalletje: ‘waarom heb ik dit niet zelf bedacht?’. Zo ook deze krokante pastachips.

Hoe maak je zelf krokante pastachips?

Kies de pasta die je wilt gaan gebruiken. Gebruik daarvoor geen sliertpasta, want daarmee kun je later niet zo makkelijk mee dippen of scoopen. Ga liever voor schelpjes of penne.

Kook de pasta gaar, giet af, dep droog en besprenkel met olijfolie. Kies voor de smaakmakers die je op de pastachips wilt. Je kunt denken aan onder andere paprikapoeder, cayennepeper, gemalen komijn, cajunkruiden, Provençaalse kruiden en knoflook. Maar denk ook aan kaas zoals geraspte Parmezaan of pecorino. The sky is the limit.

Meng alles goed door elkaar en zet in de oven op 200 graden voor 20-25 minuten of zet het in de airfryer op 200 graden voor ongeveer 10-12 minuten. Hussel de pasta soms om totdat hij krokant en lichtbruin is.

Ondertussen kun je gaan denken en werken aan de dip die erbij komt. Een tomatendip of pesto is natuurlijk heel toepasselijk, maar een mayonaise met een twist kan ook heel goed werken. Dippen maar!

10 x mayo met een smaakje: de allerlekkerste mayonaise recepten van Culy

 

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.