Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 24 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Trend: corn ribs (spareribs van maiskolven) uit de airfryer

Spareribs? Nee joh: corn ribs! Op TikTok gaat iedereen massaal over op dit stukje trendy voedsel. Ze zijn een stuk makkelijker te eten dan een hele maiskolf en ze zien er tof uit. Het meest opvallende vinden we nog wel dat de meeste mensen ze bereiden in de airfryer. Hoe zit dat?

Wat zijn corn ribs?

Corn ribs worden gemaakt door maiskolven over de lengte in vieren te snijden. Yes, over de lengte. Net als de bekende ‘avocadohand‘ zit een ongeluk in een klein hoekje bij dit klusje, dus daar moet je even je koppie bijhouden.

Daarna begint het leukste klusje: de maisribbetjes insmeren met een beetje olie en kruidenmengsel naar keuze. Denk aan gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder en gemalen koriander, chipotle in adobo, of een toffe spice rub.

Door ze daarna te bakken in de airfryer, krullen de repen om tot ze wel heel veel lijken op spareribs.

Zelf corn ribs maken

Dat moet je thuis even uitproberen natuurlijk. In de airfryer bak je ze gedurende 10 minuten op 200 graden. De corn ribs zijn klaar als de maiskorrels gaar en zacht zijn. Makkelijker kan haast niet! Uiteraard kun je ze ook frituren in een gewone frituurpan of in een pan op het fornuis. Houd dan een temperatuur aan van 175 graden en laat ze na 5 tot 7 minuten uitlekken op keukenpapier.

Geen zin om te frituren? Geen paniek: in onderstaande video zie je hoe je deze TikTok hack zelfs kunt uitproberen in een oven. Culy heeft natuurlijk ook een lekker recept voor corn ribs met spicy avocadomayo voor je. Gewoon uit de oven!

Toppings

Helemaal lekker is het natuurlijk als je de corn ribs daarna opmaakt met toppings als limoenmayo, wat verkruimelde feta en fijngehakte koriander. Je kunt ze ook bestrijken met aioli, een snuf chili en geraspte kaas.

Of serveer ze plain, met een goddelijke barbecuesaus ernaast, zoals wij ze ook ooit voorgeschoteld kregen bij restaurant Black Smoke in Rotterdam.

Culy Homemade: gegrilde maiskolven met Doritos-korst

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.