Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 19 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Hot and Hot Hotpot in Amsterdam & Rotterdam: verslavend heet Sichuanees fonduen

Misschien heb je weleens hotpot (Chinese fondue) gegeten. Maar hotpot is er in heel veel verschillende stijlen. Bij Hot and Hot Hotpot in Amsterdam en Rotterdam serveren ze hun hotpot in Sichuanese stijl. Reken dus op rode bouillon met flink veel pepers. En lékker dat dat is!

Verslavende hitte

De Sichuanese keuken heeft een soort verslavende hitte. Da’s overigens ook iets wetenschappelijks: die pit zorgt ervoor dat je meer van het gelukshormoon endorfine aanmaakt. Conclusie: van een avondje hotpotten word je gelukkig.

Bij Hot and Hot Hotpot hebben ze dat maar al te goed begrepen. Het restaurant zat al in Rotterdam en heeft er sinds een tijdje een vestiging in Amsterdam bij. “Wij brengen de originele smaken uit Sichuan en Chongqing”, zeggen ze zelf. En reken maar van yes.

Lees er meer over: Niet voor watjes: de Sichuanese keuken

Eendenmaagjes en buikspek

De hotpot van Hot and Hot is felrood en flink pittig. Maar slaak maar vast een zucht van verlichting: de graad van pittigheid mag je gelukkig zelf bepalen. In die kokend hete bouillon doop je vervolgens de lekkerste ingrediënten. Groenten, zoals oesterzwammen, zoete aardappel, lotuswortel en Chinese bladgroente. Maar ook garnalen, krab, plakjes buikspek en ‘snowflake beef’.

Wij zouden je overigens ook zéker de eendenmaagjes aanraden: een echte Chinese delicatesse die verrassend lekker is. Overigens kun je het hier dan ook zo avontuurlijk maken als je zelf wilt: er is zowel keuze uit spannende Chinese delicatessen als uit herkenbare (Westerse) ingrediënten. Er is zélfs een vegan menu beschikbaar.

Het adres van Hot and Hot Hotpot:

Je vindt Hot and Hot Hotpot in Amsterdam aan de Hobbemakade 63 en in Rotterdam aan de Goudsesingel 340A.

Openingstijden: maandag t/m zondag van 12:30 uur tot 22:00 uur. De vestiging in Amsterdam is op dinsdag gesloten. Reserveren kan online

Meer Chinese hotspots:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.