Culy Homemade: makkelijke hartige granola (uit de koekenpan!)

Ben je niet zo’n zoetekauw? Dan is het dringend tijd dat je kennis maakt met hartige granola. Hartige granola is lekker bij soep, salades en in eiergerechten.

Je las het al: eigenlijk is hartige granola lekker bij zowat alles. Wij serveerden ‘m op een flinke laag yoghurt met twee gepocheerde eitjes en wat gesnipperde bieslook. Een beetje zoals cilbir dus, zeg maar de Turkse variant van Eggs Benedict.

Even opfrissen hoe je die eitjes ook alweer pocheert? Lees hier een onze tip voor gepocheerde eitjes die ál-tijd lukken. 

Extra tof: we maakten deze granola gewoon in de koekenpan. Da’s dus nóg sneller klaar dan uit de oven*.

Hartige granola
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de hartige granola

Doe alle ingrediënten (behalve de zongedroogde tomaten) in een kom en roer door elkaar.

Verwarm een grote pan op middelhoog vuur en bak het mengsel daarin aan. Blijf goed roeren gedurende 5 à 10 minuten (of tot de granola begint te geuren en de havervlokken mooi bruin kleuren).

Laat afkoelen en voeg de stukjes zongedroogde tomaat toe.

*Wil je toch liever de oven het werk laten doen? Bak de granola dan 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden. 

Hartige granola
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer originele ontbijtrecepten?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: makkelijke hartige granola (uit de koekenpan!)
Sluiten