Claire de Court
Claire de Court Culinair nieuws 20 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Koffiedrinkers opgelet: dit is de nieuwe collectie van Nespresso

What else: Nespresso is vandaag uitgekomen met een nieuwe koffie collectie. Lees gauw verder voor alles over de zeven blends. We geven je alvast een hint: Italia!

Ja, je leest het goed. Met de collectie Ispirazione Italiana wil Nespresso koffieliefhebbers in Italiaanse sferen brengen. Wat zij natuurlijk als de beste kunnen, aangezien Nespresso Italiaanse roots heeft.

Twee nieuwe blends

Alle zeven blends in de collectie zijn gebaseerd op een specifieke regio of stad in Italië. Wij lichten de twee nieuwe blends voor je uit, zodat je favorieten alvast kunt selecteren.

Ispirazione Napoli

Je snapte ‘m vast al, maar deze blend is gebaseerd op de stad Napels: de Italiaanse hoofdstad van koffie. De stad heeft inspiratie gewekt om een donkere branding te maken. De koffie heeft daarom ook een intens karakter.

Deze blend is gebaseerd op de Robusta boon, die populair is in Italiaanse koffie blends. De koffie heeft een romig karakter, een fris accent en een lekkere bittere nasmaak.

nespresso
Bron: Nespresso

Ispirazione Venezia

Yes, dat raad je goed. Venetië was de inspiratiebron voor deze blend. Venetië heeft een lange historie in het importeren van koffie. In deze blend kun je tonen van karamel herkennen en het heeft een vol karakter.

Nespresso
Bron: Nespresso

Zin in? Wachten hoeft niet meer!

De andere reeds bekende blends in de nieuwe collectie van Nespresso zijn Ispirazione Ristretto Italiano, Ispirazione Firenze Arpeggio, Ispirazione Palermo Kazaar, Ispirazione Roma en Ispirazione Genova Livanto.

De collectie is vanaf vandaag te koop. Voor meer informatie kijk je op de website van Nespresso.

Meer leuke nieuwtjes:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.