Redactie
Redactie Inspiratie 14 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

De leukste DIY ideeën voor Halloween

Het is oktober. Halloween ligt dus op de loer! De eenendertigste is het aan en dus pakken we weer uit met de meest griezelige kostuums en treats. Wat jij kunt doen tijdens de engste dag van het jaar? Check onze leukste DIY ideeën voor Halloween.

Monsterlijke chocoladereep

Waaah, tover deze zelfgemaakte chocoladereep om in een monsterlijke. Zo kun je insecten-winegums heel goed gebruiken om de reep in een Halloween jasje te steken. Gebruik eventueel nog extra draculatandjes, oogbollen en spingriotten voor een nóg griezeligere sfeer. Maak het Halloweenfeest compleet met toevoeging van deze knettersuiker.

Spooky choco

Tover een spookje op je warme chocolademelk met deze superleuke tip. Je gaat hiervoor creatief aan de slag met papier en schaar voor het maken van een sjabloon. Uiteindelijk wil je dit sjabloon zelfs voor én na Halloween gebruiken, want: kijk nou hoe schattig!

Warme chocolademelk Halloween recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Monsterkoekjes

Van je favoriete koekjes (bijvoorbeeld banana chocolate chunk cookies, snelle havermoutkoekjes of deze chocolade-pindakaaskoeken) maak je heel simpel monsterkoekjes met een setje snoepoogjes. Die zijn te koop in bakwinkels, hobbywinkels en online.

Bloederige cocktail voor vampieren

Met Halloween mag ook zeker gedronken worden, en hoe beter dan met deze bloederige vampierencocktail van granaatappel en bloedsinaasappels?

Afgehakte hand

Deze afgehakte hand gemaak van bladerdeeg, jam en brie is een gegarandeerd feestnummer tijdens Halloween. Het bloederige accent laat het misschien wat spannend ogen, maar dit DIY recept is wel heel erg gaaf (en ontzettend lekker ook!).

Pompoenen versieren

Klassiek, maar het blijft leuk voor Halloween: pompoenen versieren. Kijk hier voor uitleg en meer leuke Halloween ideeën.

Geen idee wat te doen met alle overgebleven pompoenpitjes? Hier vind je de leukste (en lekkerste) tips om ze te verwerken. En wat doe je met de pulp? Nou, dit dus! Deze handige tips zijn ook nog eens foodwaste-vriendelijk. Pompoenen klaar? Kerven maar!

Spookjespizza

Van een zelfgemaakte pizza met mozzarella en olijven maak je heel makkelijk een spookjespizza. Drapeer stukjes mozzarella als spookjes (gebruik je fantasie!) of nog beter: snijd ze uit met een koekjesvorm. Geef de Halloween spookjes ogen en een mond met kleine stukjes zwarte olijf.

Donutmonsters

Haal je favoriete donuts in huis en maak er donutmonsters van. Dat doe je met draculagebitjes (winegums of van plastic – in dat geval niet opeten natuurlijk) en snoepoogjes. Halloween op zijn schattigst.

Halloween donuts
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Bloederige cupcakes

Maak hiervoor (red velvet) cupcakes en doop een kwastje in rode eetbare kleurstof. Houd ‘m boven de cupcakes en geef er een paar flinke tikken op zodat er spetters ontstaan. Een makkelijke methode om wat Halloween-sfeer te creëren!

Chocolade-pindakaastaart mét eetbaar graf

Onze favoriet: een eetbaar graf in de vorm van een taart met chocolade en pindakaas. Sadisten die we er zijn.

Gruwelijke eton-mess

Deze Halloween heerlijkheid valt binnen de categorie één van de favoriete Halloween ideeën van onze redactie. Dit recept voor bloederige botjes gemaakt van meringue in combinatie met frambozen maken deze eton mess gruwelijk lekker én vermakelijk. Voor jong en oud een geweldig dessert deze Halloween. Durf jij met je lepel aan te vallen…?

Meringue botjes: recept voor Halloween
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Skeletmannetjes

Heb je nog van die leuke gingerbread men-koekvormpjes liggen voor kerst? Die komen tijdens Halloween ook goed van pas. Bak de koekjes zoals je ook zou doen met gemberkoekjes. De truc zit ‘m erin dat je ze anders decoreert.

In plaats van ogen en knoopjes, teken je er nu met een glazuurstift botjes op. Neem een voorbeeld aan de foto hieronder of zoek op internet naar (simpele) voorbeelden.

Spookperen

Als we je vertellen dat deze spooky stoofperen qua smaak iets weghebben van glühwein, ben je fan. Zorg ervoor dat je ze op tijd bereidt want deze toffe peertjes hebben even nodig om het bloederige accent te krijgen. Maak af met room gemaakt met pumpkin-spice. Akelig lekker.

Spooky stoofperen / Halloween recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer Halloween ideeën:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.