Redactie
Redactie Recepten 3 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

How-to: zo maak je zelf een chocoladereep

Er is niets zo leuk als je gasten of juist de mensen bij wie je op bezoek bent te verrassen met een zelfgemaakte chocoladereep. Vul ze met alles wat je lekker vindt zoals gedroogde & gekonfijte vruchten, noten, stukjes chocolade en karamel, en verpak ze in een stuk doorzichtige folie met een strik erom. Leuk of leuk?!

Zorg dat je de ingrediënten netjes klaar hebt staan, evenals vier plastic bakjes ter grootte van een rechthoekig bakje roomkaas (deze kan je, uiteraard omgespoeld, er ook voor gebruiken). Wil je echte, professioneel uitziende repen maken? Haal dan bij de betere kookwinkel, of ga een stapje verder en reis door naar Dehillerin in Parijs voor gegarandeerd succes, voor echte chocoladereep vormpjes.

Smelt de chocolade in een schone, droge kom au bain-marie en temper het. Leg ondertussen de ingrediënten klaar die je in je reep wilt hebben. Haal wanneer de chocolade is gesmolten de pan van het vuur en schraap met een pannenlikker de onderste restjes van de kom.

Vul de bakjes met chocolade, maar zorg dat er voldoende ruimte overblijft voor de ingrediënten. Tik de bakjes een paar keer tegen het aanrecht zodat de chocolade zich geleidelijk verspreid en druk je ingrediënten in de chocolade. Wil je ze liever echt door de reep hebben? Roer ze dan door de chocolade voordat je het in de bakjes giet. Pas hierbij wel op dat je niet te lang wacht, en de chocolade vloeibaar blijft.

Zet de bakjes in de koelkast totdat de chocolade stijf is. Dit duurt ongeveer vijf tot tien minuutjes.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.