Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 25 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: spooky stoofperen met bloedspetters (voor Halloween!)

Bij Halloween denk je aan pompoenen en aan… spoken. En wil je net even iets bijzonders maken voor Halloween – gewoon omdat het kan –  maar komt de pompoen je inmiddels de oren, ogen en de neus uit? Dan zijn deze spooky stoofperen wat voor jou. We stoven ze in rode wijn met kaneel, kruidnagel en steranijs. Een soort glühwein-stoofpeertjes dus. Héérlijk.

En dat is nog niet alles: je serveert deze spooky stoofperen met bloedspetters (geen paniek: dat is gewoon de rode wijn die we een beetje Jackson Pollock-achtig op het bord spetteren) én room met pumpkin spice kruiden. Lekker joh!

Begin trouwens wel op tijd aan deze stoofpeertjes in rode wijn: ze moeten na bereiding nog zo’n 4 uur afkoelen in de vloeistof.

Spooky stoofperen / Halloween recept
Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze spooky stoofperen

Breng de wijn aan de kook met de suiker, sinaasappelsap, sinaasappelschil, kaneel, steranijs en kruidnagel. Zodra het mengsel kookt, zet je het vuur lager en laat je het 5 minuten zachtjes sudderen.

Schil ondertussen de peren. Doe dat voorzichtig, want je wil dat ze hun mooie vorm behouden. Het gaat waarschijnlijk het beste met een dunschiller. Laat de steeltjes eraan zitten en snijd eventueel een stukje van de onderkant af, zodat de stoofpeertjes mooi rechtop staan.

Prik in elke stoofpeer twee kruidnagels, alsof het de ogen van een spook zijn. Leg de peren dan in de rode wijn en laat ze daarin in 20 tot 30 minuten zachtjes garen. Draai de stoofperen elke 5 minuten om, zodat ze aan alle kanten even mooi rood kleuren.

Als de stoofperen gaar zijn, maar nog een beetje stevig (ze mogen niet uit elkaar vallen!), zet je het vuur uit. Laat de stoofpeertjes afkoelen en zet ze daarna met kookvocht en al 4 tot 24 uur in de koelkast. Vergeet niet om ze af en toe om te draaien, voor die egale kleur.

Serveer de spooky stoofperen met de room. Klop daarvoor de slagroom met de mascarpone, suiker, vanille-extract en koekkruiden op met een mixer.

Maak met een lepel of vork bloedspetters op een wit bord van het kookvocht van de stoofpeertjes. Serveer de spooky stoofperen met een grote klodder room ernaast.

Stoofpeertjes in rode wijn voor Halloween

Meer Halloween recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.