Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 15 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Yay! Er is nu een limited edition Culy x Frietboutique frietje

Ondanks dat we verdrietig zijn omtrent alles wat zich nu afspeelt (of misschien beter gezegd: wat zich juist niet afspeelt…) in de horeca, maakt ons foodie-hart ook een klein sprongetje vandaag. Samen met Frietboutique lanceren we het limited edition Culy frietje: Culy’s Sticky Fries!

In samenwerking met Frietboutique bedacht Culy de receptuur voor een overlijk frietje in Culy-stijl, dat vanaf vandaag te bestellen is bij Frietboutique (in Amsterdam en Rotterdam). En wees er snel bij, want het frietje staat een maand lang op de kaart.

Keep your eyes on the fries!

Culy x Frietboutique

Voor de limited edition Culy x Frietboutique special hebben we onze krachten gebundeld met Frietboutique. Frietboutique levert de knapperige, verse frieten van de beste aardappelen en Culy bedacht de receptuur van een frietje dat je niet kan weerstaan. Een sticky frietje, welteverstaan.

culy frietje sticky fries
Bron: Culy x Frietboutique

Maar hoe smaakt dat dan?

De ambachtelijke friet mét schil (zoals je bij Frietboutique gewend bent) wordt krokant gebakken in plantaardige olie. Vervolgens wordt de friet gehusseld in Culy’s sticky Thaise saus. De sticky friet wordt geserveerd met limoen-mayo, bosui, gehakte pinda’s en koriander (en voor de koriander-haters, ja: je kan het frietje ook zonder koriander bestellen).

En yes, dat is letterlijk en figuurlijk een mond vol. Maar dit is dan ook een special edition vol smaken en texturen. De sticky fries zijn zoet, zout en zuur, maar ook crispy, fris en zacht. En het beste gedeelte: je mag je vingers erbij aflikken! Een sensatie voor al je zintuigen dus (want eerlijk is eerlijk, hij ziet er ook zalig uit)

Waar eet ik Culy’s Sticky Fries?

De special is vanaf vandaag te koop bij de vestigingen van Frietboutique in Rotterdam en Amsterdam. Je kunt het frietje vanaf maandag bestellen via Thuisbezorgd en Deliveroo (goed om te weten: de friet blijft ook bij bezorging goed knapperig en sticky) of vanaf vandaag in de boutique. Culy’s Sticky Fries blijven een maand lang op de kaart staan op beide locaties.

Je vindt de Frietboutique in Amsterdam aan de Johannes Verhulststraat 107 en in Rotterdam aan de Witte de Withstraat 68A (dagelijks geopend van 12:00 tot 21:00).

Culy’s Sticky Fries kost voor 2 personen €8,50 (het frietje is immers perfect om te delen) en voor 1 persoon €5,-.

Frietje winnen?

Daarnaast loopt via Instagram een winactie en maak je kans om de special in Amsterdam of Rotterdam te proeven. Helaas kan je ‘m vooralsnog niet daar opeten, maar je kunt ‘m natuurlijk wel gewoon afhalen.

> Dit bedachten we ook samen met Frietboutique: Frietje sabich: friet met gefrituurde aubergine en mangochutney

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.