Alrik de Jong
Alrik de Jong Recepten 29 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Kids: monsterlijke Halloween-donuts

Vier je Halloween? Dan mogen deze enge Halloween-donuts niet ontbreken op je feestje. Je maakt ze in een handomdraai met kant-en-klare donuts (de lekkerste die je kunt vinden natuurlijk), snoepoogjes en glazuurstiften.

Wij maakten twee soorten Halloween-donuts: monsters en spinnen. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen enge creatie verzinnen.

Wil je de monster-donuts maken, dan moet je even op zoek naar van die Dracula-gebitjes. Je weet wel: die snoepjes. Je vindt ze meestal wel in de supermarkt rondom Halloween. En anders kun je ook eventueel van die plastic Dracula-gebitjes gebruiken (Hema, feestwinkel). Ook een idee: gebruik van die gepelde bakamandelen die gehalveerd zijn en steek die in de donuts alsof het tandjes zijn.

Lees ook: Happy Halloween: deze leuke Halloween hapjes heb je zo gemaakt!

Halloween-donuts: zo maak je ze

Voor de monster donuts: smeer wat glazuur achter de snoepoogjes en plak ze op de donuts. Ook leuk: als je daarvoor een rode glazuurstift gebruikt, krijg  je het effect van bloeddoorlopen ogen. Extra eng dus!

Steek de Dracula-gebitjes in het gat van de donuts. Maak met een rode glazuurstift druppeltjes ‘bloed’ op de gebitjes. Teken tot slot met de glazuurstift een ‘litteken’ op de donuts.

Voor de spinnen-donuts: kleur de snoepoogjes in met geel of rood glazuur (en laat de pupil vrij). Smeer wat glazuur achter de snoepoogjes en plak ze op de donuts. Teken de spinnenpoten op de donuts met de witte glazuurstift. Teken eventueel nog een mondje en/of tandjes op de donuts.

Laat de versierde donuts kort drogen en serveer ze.

Halloween donuts recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer Halloween recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.