Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Video's 26 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Afgehakte Halloween-handen van bladerdeeg, brie en frambozenjam

Wil je iets origineels en lekkers serveren voor Halloween? Dan is deze afgehakt hand van brie, jam en bladerdeeg een goeie optie. Tof om met je kinderen te doen (maar stiekem ook puur vermaak voor volwassenen).

Butchered Hand Brie * Tasty

Nothing is more terrifyingly delicious than a butchered hand brie filled with raspberry jam this Halloween. High 5! Get the recipe and shop it now in our Tasty iOS app: https://tsty.it/am3hLn4oT0 Shop the NEW Tasty Merch: https://bzfd.it/shoptastyyoutube Subscribe to Tasty: https://bzfd.it/2ri82Z1 About Tasty: The official YouTube channel of all things Tasty, the world’s largest food network.

Halloween- en kidsproof

Bovenstaande video is een bewijs dat toffe Halloween-recepten (die nog eens kids proof zijn ook!) ook heel lekker kunnen zijn. Want zeg nu zelf: tegen de combinatie van de zoute, smeuïge brie, de zoete frambozenjam en het krokant gebakken bladerdeeg zegt toch niemand nee?

Tenzij je een een fobie hebt voor bloederige taferelen natuurlijk, want in dit recept zijn deze ingrediënten zó gecombineerd dat het net een bloederige afgehakte hand lijkt. Wil je nog meer Halloween-recepten? Dan zijn deze spooky stoofperen (met bloedspetters!) nog een leuk idee.

afgehakt hand
Bron: Youtube Tasty

Afgehakt hand maken

In de video zien we stapsgewijs hoe je zelf zo’n afgehakte hand kan maken. Daarvoor heb je eigenlijk niet zo heel veel nodig. Met een paar wortels, twee bladerdeegvellen, een rond stukje brie, frambozenjam en een ei kom je al een heel eind.

Daarna is het een kwestie van de brie en de wortels in handvorm te schikken op een bladerdeegvel. De frambozenjam komt bovenop de brie. Leg er nog een vel op, druk voorzichtig aan, snijd het overtollige bladerdeeg weg, bestrijk met eigeel et voilà: in de oven ermee!

Na 30 minuten op 200 graden is je creatie goudbruin van kleur. Je kan’m dan aansnijden zodat de frambozenjam er als bloed uitloopt. En da’s uiteindelijk waar je het voor doet, toch?

Meer culinaire video’s

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.