Redactie
Redactie Inspiratie 11 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Het koekje bij de koffie: welke traktatie serveer je waarbij?

Een koekje of stukje taart bij de koffie, het hoort er nu eenmaal bij. Of je een zoetekauw bent of niet, het is een gouden combinatie en komt (bijna) nooit verkeerd uit.

Culy zocht de leukste maar vooral lekkerste combinaties van speciale koffies met een lekkere zoete snack erbij.

Koffie met wat lekkers

Latte Macchiato

Een oude klassieker, maar daarom niet minder lekker. Eigenlijk smaakt ‘ie overal lekker bij, maar wij geven toch de voorkeur aan nog een klassieker: de New York Cheesecake. En deze Baskische ‘burnt’ cheesecake wil je ook eens geproefd hebben.

Baskische 'burnt' cheesecake
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Moccachino

Combineer de perfecte moccachino, gemaakt met alleen de beste cacao, met een een fijn stuk brownie.

Brownies
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Espresso

Klein, sterk en goed heet: zo drinken we ‘m het liefst. Hoewel veel koekjes, taartjes en cakejes er goed bij passen, gaan wij toch écht voor deze heerlijke light tiramisu óf deze overheerlijke tiramisu met pandan en kokos.

Tiramisu met pandan en kokos
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Spicy latte

Deze spicy latte geeft je net dat extra zetje en smaakt perfect met een plakje pompoencake met vanille en Goji-bessen. Of serveer er deze makkelijke salted caramel cake met gecondenseerde melk bij.

Makkelijke salted caramel cake met gecondenseerde melk
Fotografie: Nancy van Batenburg voor Culy

Caramel macchiato

Zoet als de honing en zacht als veren is de perfecte caramel macchiato. Gemaakt met de juiste verhoudingen smaakt ‘ie – naar onze mening – het lekkerst met deze salted caramel bars. Maar maakt ook een goede combi met deze omgekeerde bananencakejes met karamel.

omgekeerde bananencakejes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Overnight oats macchiato

Wil je een ontbijtje waarin je zowel je koffietje als je bite tegenkomt? Maak dan zeker deze overnight oats macchiato voor morgenochtend. Jij gaat vrolijk slapen en nóg vrolijker de dag beginnen met dit recept.

Overnight oats met koffie
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Cappuccino

De cappuccino is inmiddels zo ingeburgerd, dat het bij de meesten van ons een dagelijks ritueel is geworden. Geniet van dit heerlijke, typisch Italiaanse drankje met deze heerlijke chocolate chip cookies of deze mega chocolate chip voor twee personen.

chocolate chip cookie
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dalgona

Als je liever voor een koude koffievariant gaat, is deze smeuïge dalgona een héle goeie om te maken. Eet daar deze koekjes met bruine boter, koffie en pecannoten bij en jij bent in coffee heaven.

Dalgona koffie
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer meer meer koffie:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.