Maak de perfecte Caramel Macchiato

Culy 13 sep 2012 Drankjes

Onze favoriete koffie to-go als we zin hebben in zoet? Caramel Macchiato! Je kunt ‘m natuurlijk ook lekker thuis maken met goede espresso en volle melk.

Zet lekkere espresso, zorg dat -ie goed sterk is. Stoom en schuim de melk (zie bv. hier voor tips).

Doe de espresso in een mok, voeg de karamelsiroop toe (mag ook een andere siroop met een smaakje zijn) en roer door. Voeg de warme en opgeschuimde melk toe en maak af met drizzles karamelsaus.

Je kunt de Caramel Macchiato zo uitgebreid maken als je wilt, met bv. slagroom bovenop of karamelkoekjes eroverheen gercuncht.

  • 2 eetlepels karamelsiroop
  • 125 ml verse espresso
  • 250 ml gestoomde en schuimende volle melk
  • eventueel: 3 eetlepels karamelsaus (dikker dan de siroop)
Reageer op artikel:
Maak de perfecte Caramel Macchiato
Sluiten