Redactie
Redactie Dessertrecepten 28 mrt 2012
Leestijd: 1 minuut

New York Cheesecake

Een gebakken cheesecake met een bruin korstje en een luchtige, romige vulling van roomkaas, eieren, vanille en citroen. De New York Cheesecake is een heerlijke taart: romig, luchtig, machtig en toch fris. Je kunt hem goed als taart bij de thee, maar ook als toetje serveren. Dit recept komt van de baksters van Goddelijkehuisvrouw.nl

Zoals bij de meeste van dit soort taarten begin je met het fijnmalen van de biscuitjes tot kruimels, waaraan je vervolgens de gesmolten boter en drie eetlepels suiker toevoegt. Dit geheel kiep je in een springvorm van 24 cm en druk je uit met je vingers of de achterkant van een lepel tot je een mooi stevig laagje hebt. Zet de bodem in de koelkast om wat op te stijven, terwijl je de vulling maakt.

Daarvoor meng je in een grote kom 225 gram kristalsuiker met de maïzena. Daar klop je vervolgens de roomkaas, 6 eidooiers en het vanille-extract door. Als dat mooi glad is klop je er de slagroom en zure room door en de citroenschil. Dan klop je 6 eiwitten tot stijve pieken en meng je dit voorzichtig (met een metalen lepel) door het roomkaasmengsel.

Dit hele zaakje schep je dan op de gekoelde bodem. De taart gaat 1 uur tot vijf kwartier in een voorverwarmde oven op 170 graden. Als de cheesecake een mooi goudbruin toplaagje heeft en nog een klein beetje wiebelt, is hij klaar. Dan zet je de oven uit, maar laat je de taart nog twee uur in de afkoelende oven staan. Daarna kun je hem in de koelkast nog verder laten opstijven.

Je kunt deze taart het beste de dag voor je hem gaat eten maken, want op de dag zelf is hij nog te luchtig en valt alles uit elkaar. Ook de smaak is de volgende dag veel beter.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.