Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 2 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: verjaardags brownies met koffieroom

Deze verjaardags brownies zijn super als er iemand jarig is, maar ook een feestje op zich. Stel je dit voor: chocoladeachtige, sticky brownies. Met daarbovenop een flinke toef koffieroom en de tofste sprinkles ever. Op en top feestelijk!

De koffieroom is supersimpel om te maken en heeft zo’n verslavend lekkere mokka-achtige smaak. Zie de verleiding maar eens te weerstaan om de hele kom uit te likken!

De leuke sprinkles die we gebruiken zijn van Dutch Sprinkle Shop. Zij maken de toffe, betaalbare sprinkle blends die ze in Nederland nooit konden vinden, geïnspireerd op trends uit Amerika.

sprinkles / dutch sprinkle shop

Zo maak je deze verjaardags brownies

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet dat papier daarna in met wat zachte boter.

Smelt de chocolade en de boter samen au bain marie en roer ze tot een glanzend mengsel. Zorg dat de onderkant van de kom droog is (je wil voorkomen dat er water bij de chocolade komt, want dan gaat ‘ie schiften). Klop eerst de kristalsuiker erdoorheen en schrik niet als het mengsel gaat klonteren: dat hoort.

Klop daarna de eieren één voor één door het mengsel. Klop de cacao en het zout er voorzichtig doorheen.

Schep tot slot de bloem met een spatel door de chocolade en giet het mengsel in de bakvorm. Maak de bovenkant glad met je spatel.

Zet in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 35 tot 40 minuten. Laat de brownies afkoelen in de vorm en snijd ze daarna in 9 tot 12 blokjes.

verjaardags brownies

Zo maak je de koffieroom

Meng de room met het espressopoeder en de suiker en klop op tot een luchtig geheel. Dat gaat het snelste met een mixer, maar als je stevige spierballen hebt, kan het ook met de hand.

Schep net voordat je gaat serveren een schepje van de koffieroom op de brownies en maak af met een handje vrolijke sprinkles.

verjaardags brownies met koffieroom

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.