Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 1 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

De handigste – en verrassende – accessoires voor je KitchenAid

Mocht je een gelukkige eigenaar zijn van een KitchenAid, dan gaat er een culinaire wereld voor je open. Dacht je al onoverwinnelijk te zijn met de standaard bijgeleverde accessoires? Het is slechts een fractie van al het keukengeluk wat nu voor het grijpen ligt. Daarom presenteren wij: de handigste accessoires voor je KitchenAid.

Lastig kiezen wordt het wel.

De handigste – en meest verrassende – accessoires voor je KitchenAid

Na een tijdje sparen – van zowel geld als spierballen door het vele kneden – kennen wij menig enthousiast thuiskok die besloot te investeren in een KitchenAid. Vrijwel altijd met een hoop geluk, extra tijd en af en toe enige frustratie als gevolg (tip: met deze hack stel je jouw KitchenAid voor eens en altijd goed af).

Vleesmolen en worstmaker

Zelf aan de charcuterie? De echte ambachtelijke kok draait zijn worsten zelf, en jawel, dat kan met een KitchenAid. De vleesmolen en worstmaker gaat je helpen met zelfgedraaide hamburgers én met de vulling en het maken van worsten. De molen heeft verschillende standen, dus ook die steak tartare kan er gewoon doorheen.

> Check de KitchenAid vleesmolen hier en de worstvuller vind je hier

Verse pasta

Zo’n KitchenAid pakt natuurlijk flink wat vierkante decimeters shine op je aanrecht. Het resultaat: gebrek aan ruimte voor overige apparaten. Die pastamaker kan dan ook de deur uit, aangezien KitchenAid hier allerlei opzetstukken voor heeft. Van een draaier voor lasagne tot een pers om zes verschillende pastavormen te maken – zelfs bucatini – laat het de Italiaanse oma’s maar niet horen.

> Pasta maak en snijd je met dit KitchenAid accessoire en met deze pastavormen kun je vervolgens los gaan.

Maatkom

Wel zo fijn – voor jou en voor de afwasmachine – om direct de boel af te wegen. In dat geval zijn er doorzichtige mengkommen aanwezig waar je de hoeveelheden precies op af kunt lezen. Bespaart tijd, en bespaart je frustratie.

> Aan de slag dus, met de KitchenAid mengkom

IJsmachine

We zijn verwender dan ooit wanneer het aankomt op ijs. Namen we voorheen genoegen met een Calippo cola, inmiddels reikt de lat tot een portie zelfgedraaid burrata-ijs met honing-chilicrisp. En tuurlijk, ijs maken zonder ijsmachine zou kunnen, maar ijsmachine-accessoires voor je KitchenAid maakt het toch net even makkelijker én lekkerder.

>De KitchenAid ijsmaker vind je hier

Rasp en snijder

Mocht je nog geen keukenmachine hebben, koop die dan vooral ook niet wanneer je al een KitchenAid hebt – je bespaart er geld en ruimte mee. Zo rasp en snijd je er vrolijk op los met een opzetstuk. Van kazen tot wortels en van groente tot fruit: raspen en snijden is nog nooit zo leuk geweest én snel gegaan.

> Bespaar tijd met de KitchenAid rasper en snijder

Zeef en weeg

Ben je echt liever lui dan moe – wij wel – dan bestaat er een zeef- en weegaccessoire. Zo’n item waarvan je tijdens het koken denkt: bestaat dat maar. En jawel, dromen komen uit.

> Bekijk hier je nieuwe KitchenAid lievelingsaccessoire

Probeer de accessoires meteen uit met deze recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.