Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Gadgets 1 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze braadpan is net een echte Creuset maar dan 5 keer zo goedkoop

Er gaat niets boven het opbouwen van rijke, complexe smaken in een gerecht dat urenlang zachtjes heeft staan sudderen op het fornuis. Een onmisbare keukentool bij deze culinaire ervaring: de gietijzeren braadpan. Maar waarom eigenlijk? En: wat is een betaalbaar alternatief voor zo’n – doorgaans dure – braadpan? Wij vonden er eentje.

De kracht van een gietijzeren braadpan

Gietijzeren braadpannen staan bekend om hun uitstekende warmteverdeling en -retentie, wat ze de perfecte keuze maakt voor het low & slow garen van gerechten. Of het nou gaat om een smaakvolle stoofpot of een sappig braadstuk, deze pannen leveren consistente, betrouwbare resultaten die echt een verschil kunnen maken in de uiteindelijke smaak van je gerecht. Oftewel: een lekkerder gerecht.

Deze pannen zijn niet alleen geweldig voor het koken, maar ook verbazingwekkend duurzaam. Een goed onderhouden gietijzeren pan kan tientallen jaren meegaan, en sommigen beweren zelfs dat ze beter worden naarmate ze ouder worden. Dat maakt ze een investering die generaties lang kan worden doorgegeven.

Betaalbare braadpan
Groupdeal

Laat gerechten verder garen in de oven

Een ander voordeel van gietijzeren pannen: hun veelzijdigheid. Ze zijn geschikt voor alle soorten kookplaten, inclusief inductie, en kunnen zelfs in de oven worden gebruikt. Handig voor het bereiden van gerechten die alleen maar lekkerder worden als je ze na laat garen in de oven, zoals barbacoa (Mexicaans stoofvlees), stoofpotten of pastasauzen (bijvoorbeeld voor pasta all’amatriciana).

Bovendien, als je kiest voor een pan met een emaillen coating, zul je merken dat het schoonmaken een stuk eenvoudiger is, omdat het voedsel minder snel aan de pan blijft plakken.

Betaalbare braadpan

Ondanks al deze voordelen, worden deze solide braadpannen vaak geassocieerd met een torenhoog prijskaartje. Het is dan ook gemakkelijk om aan te nemen dat een kwaliteitsvolle gietijzeren pan buiten het budget van de gemiddelde thuiskok ligt. Maar wat als we je vertellen dat er een pan is die al deze kwaliteiten biedt zonder de hoge prijs?

Op Groupdeal vonden we namelijk de Magnani gietijzeren braadpan. Deze pan combineert de uitstekende warmteverdeling en duurzaamheid van zijn duurdere rivalen, maar dan tegen een fractie van de kosten. Bovendien heeft deze pan een diameter van 24 cm, waardoor hij groot genoeg is voor de meeste kookbehoeften.

Hij beschikt ook over een emaillen anti-aanbaklaag en ergonomische handgrepen voor eenvoudig gebruik. Kortom, alle voordelen van een premium gietijzeren braadpan, zonder de bijbehorende kosten. Dát kookt pas lekker.

Betaalbare braadpan
Groupdeal

> Prijs: € 42,50 (oorspronkelijke prijs € 115,95).

Lees ook ons artikel over welke pannen je moet hebben. Met deze must-haves zit je goed.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.