Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Gadgets 2 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom dit aardappelschilmesje al tachtig jaar een bestseller is

Ken je dat ene item in je keuken dat je echt niet kunt missen? Meestal is dat niet de designer espressomachine of die laatste generatie keukenrobot. Dikke kans dat het dat bescheiden aardappelschilmesje is dat al jaren als een trouwe souschef in je keukenlade ligt. Veelzijdig, compact en ongelooflijk behendig. Misschien wel het populairste aardappelmesje is dat van messenmaker Robert Herder; niet voor niets al tachtig jaar een bestseller.

Een mesje dat al zo lang bestaat, moet wel iets speciaals hebben, toch?

Het aardappelmesje van messenmaker Robert Herder is dan ook niet zomaar een mesje. Het is gesmeed uit niet-roestvrij koolstofstaal, dat het mesje een fijne scherpte geeft. En dat niet alleen, het mes blijft ook veel langer scherp. Een snufje oxidatie hier en daar? Dat hoort gewoon bij het karakter van dit charmante mesje en beïnvloedt de prestaties niet.

Kooktips uit de restaurantkeuken: waarom je altijd scherpe messen moet gebruiken

Scherp en sterk

Dit mes wordt nog steeds met de hand geslepen en gepolijst, volgens een traditionele techniek die een perfecte gelijkbenige driehoek vormt. Dit zorgt voor een goede scherpte en duurzaamheid. Het lijkt bijna alsof dit mesje met elke snede beter wordt.

Een aardappelschilmesje is dan ook niet alleen het ideale mes om aardappels mee te schillen; praktisch elke groente- en fruitsoort met een schil kan ermee worden bedwongen. Tip: het is ook een fijne tool om de schil van uien of knoflook te verwijderen, wat – laten we wel wezen – nogal een rotklusje kan zijn.

Het heft van het mes is gemaakt van mooi, sterk beukenhout. Bovendien is het hout behandeld met minerale oliën, waardoor het langdurig mooi blijft en de strijd aangaat met nare bacteriën.

Duitse (koks)messen

Wie de bedenker is van dit geliefde mesje? Robert Herder. Al sinds 1872 maakt dit bedrijf in Solingen, het epicentrum van de Duitse messenwereld, messen met de hand. Elk Molenmes ondergaat maar liefst 67 handelingen voordat het klaar is voor gebruik. Dat noemen we nog eens toewijding.

Er is echter één ding waar dit mesje niet zo dol op is: de vaatwasser. Dus houd je afwasborstel en theedoek bij de hand om je beste vriend in de keuken in topconditie te houden.

Bestseller

Dus waarom is dit aardappelschilmes een bestseller? Omdat het niet zomaar een mesje is. Het is het resultaat van traditioneel vakmanschap, moderne technieken en een flinke dosis passie. Of je nu een aardappel, appel of een artisjok wilt schillen, dit mesje draait zijn hand er niet voor om. Het bewijst dat de beste dingen in het leven vaak de eenvoudigste zijn. En daarom houden we van dit mesje!

Aardappelschilmes bestseller
Groupdeal

> Het Robert Herder Klassieke Aardappelschilmes kost € 24,99 op Groupdeal voor een set van 2 stuks. 

Wil je je messen mooi schoonhouden maar ook scherp, lees dan ook even al onze do’s en don’ts bij het schoonmaken van je keukenmessen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.