Auke Sprangers
Auke Sprangers Kooktips 12 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Problemen met je KitchenAid? Met deze hack stel je ‘m goed af

Er is een leven voor en een leven na de KitchenAid. En alleen al de tijd die we met het kloppen van eiwitten hebben bespaard, danken we deze keukenmachine op onze blote knietjes. Daarom is de frustratie ook des te groter wanneer onze draaiende vriend zijn klus niet naar behoren klaart. Met deze hack is dat probleem volledig voorbij.

Je favoriete machine zal schitteren als nooit te voren. En dan hebben we het nog niet eens over ‘t eindproduct gehad.

Problemen met je KitchenAid? Met deze hack stel je ‘m goed af

We zijn altijd wel in voor een fijne hack bij Culy. Immers: hacks besparen tijd, frustratie en wellicht wat sporadisch rondvliegend keukenwaar. Of het nou gaat om een hack om melk op te schuimen zonder melkopschuimer, een manier om scallion pancakes te maken zonder urenlang smachtend naar je deeg te staren of een simpele truc om je pompoenpitten zonder priegelwerk te verwijderen: we doen er graag aan mee.

kerst pavlova
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Keukenmachine

Het bakken van een taart, cake, of iets wat maar een beetje in die buurt komt: we grijpen zonder nadenken naar onze KitchenAid. Tuurlijk, het maakt het eindproduct niet altijd nóg lekkerder, maar het zorgt er wel voor dat je meerdere dingen tegelijk kan doen. En geen lamme klutsarm krijgt, laat dat duidelijk zijn.

Te veel of te weinig

Des te frustrerender dus wanneer je betrouwbare compagnon er met de pet naar gooit. Dat wil zeggen: de keukenmixer pakt je beslag of deeg net niet helemaal waardoor er altijd een onaangetaste laag onderin blijft liggen.

Of, misschien nog wel erger: het opzetstuk pakt te veel, waardoor ‘ie iets te enthousiast een stuk bodem meeschraapt.

KitchenAid hack

Goed nieuws: dit probleem is met een enkele handeling op te lossen. We zagen de hack op Instagram voorbijkomen bij Thefeedfeed en jawel: het werkt. Het gaat als volgt: leg een kleine munt a.k.a. een dubbeltje in het midden van de kom en zet het apparaat aan.

Beweegt het muntje niet? Draai het kleine schroefje dan met een schroevendraaier iets naar links. Blijf hiermee testen totdat het muntje geleidelijk over de bodem van de kom beweegt.

Weer wat bakuren bespaard.

Meer over hacks:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.