Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Inspiratie 17 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

6 x hoofdgerechten met vis om je bord bij af te likken

Ga je voor vlees, vis of vega; dat is de vraag bij elk diner. Voor alle visliefhebbers hebben we onze favoriete hoofdgerechten met vis gebundeld.  Kook je liever vegetarisch? Dat kan natuurlijk ook. Dit zijn onze favoriete vegetarische hoofdgerechten.

En vooraf eet je één van deze overheerlijke voorgerechten.

Hoofdgerechten met vis

Misschien wel het fijnste nieuws van alles: een lekker hoofdgerecht met vis hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijzen deze fijne recepten wel.

> Kerst klein vieren dit jaar? Met deze ideeën maak je het toch feestelijk

1. Frisse limoenrisotto met zalm

Limoenrisotto met zalm
Bron: Culy.nl

Deze limoenrisotto met zalm is een heerlijk fris hoofdgerecht met vis. Lekker met een glas witte wijn. Voor dit recept maak je een risotto bianco, waar limoensap en een frisse marinade van limoen en venkelzaad doorheen gaat. De gebakken zalm serveer je bovenop de risotto. Partje limoen erbij, niets meer aan doen.

> Naar recept: Frisse limoenrisotto met zalm

2. Gepofte aardappels met ei en tonnatosaus van Ottolenghi

Gepofte aardappels met tonnatosaus
Bron: Simpel van Ottolenghi

Hoewel bij dit recept vis niet de hoofdrol heeft, zit het wel in de tonnatosaus verwerkt. En dat het lekker is, kunnen we je beloven. Als je vooruit wilt werken, kun je de saus een dag van tevoren maken en hem in de koelkast bewaren.

> Naar recept: Gepofte aardappels met ei en tonnatosaus van Ottolenghi

3. Kabeljauw met polenta en geroosterde sugar snaps

Kabeljauw met geroosterde sugar snaps en munt
Bron: Culy.nl

Geroosterde sugar snaps zijn onze nieuwe favoriete ontdekking. Je husselt ze met wat munt, olijfolie, knoflook en citroensap en bakt ze daarna in de oven. Heerlijk met een stukje kabeljauw en polenta.

> Naar recept: Kabeljauw met polenta en geroosterde sugar snaps

4. Kabeljauw met beurre blanc

kabeljauw met beurre blanc
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Als je dit recept eenmaal onder de knie hebt, maak je je visje thuis net zo lekker als in een restaurant. Moeilijk is het niet, dus maak het gerust tijdens de feestdagen om indruk te maken op je gasten.

> Naar recept: Kabeljauw met beurre blanc

5. Kabeljauw met zeekraal en Noilly Prat saus

Noilly Prat saus / visrecepten
Bron: Culy.nl

Noilly Prat saus smaakt goddelijk bij een stukje vis! Wij serveerden ‘m bij een stukje kabeljauw en wat zeekraal.

> Naar recept: Kabeljauw met zeekraal en Noilly Prat saus

5. Romige risotto caprese met knapperige doradefilet

Een romige risotto caprese met knapperige doradefilet, door chef Tommy den Hartog van restaurant Johannes. Een heerlijk gerecht voor de feestdagen.

> Naar recept: Romige risotto caprese met knapperige doradefilet

6. Chili-limoenvis met maiscrème en bimi

Chili limoenvis met bimi en maïscrème
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Deze chili-limoenvis met maiscrème en bimi behoort tot de categorie makkelijke recepten én ziet er prachtig uit. Yes! Alles wat lekker is, komt samen op je bord: zoet, zout, zuur, vet, pittig…

> Naar recept: Chili-limoenvis met maiscrème en bimi

Meer inspiratie voor het hoofdgerecht:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.