Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Recepten 27 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: frisse limoenrisotto met zalm

Wie zegt dat risotto zware kost is? Deze limoenrisotto met zalm is een heerlijk fris zomergerecht. Lekker met een koel glas rosé. Daarmee geniet je nog extra van de zomer. 

Voor dit recept van ons Vlaamse zusje Culy.be maak je een risotto bianco, waar limoensap en een frisse marinade van limoen en venkelzaad doorheen gaat. De gebakken zalm serveer je bovenop de risotto. Partje limoen erbij, niets meer aan doen.

Limoenrisotto met zalm
Culy.nl

Het recept voor limoenrisotto met zalm

Pers 2 limoenen uit en meng het sap met het venkelzaad, de suiker, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak. Leg de zalmfilets in de marinade en zet apart.

Snipper de sjalotjes en rasp en pers de rest van de limoenen uit. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit hierin de sjalotjes gedurende 5 minuten. Roer de rijst erdoor, schep een paar keer om en blus af met de witte wijn. Als de wijn helemaal is opgenomen, schenk je er een soeplepel hete bouillon bij.

Blijf regelmatig roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen en herhaal dit proces tot de rijst gaar is, maar nog wel een bite heeft.

Bak ondertussen in een grillpan de zalmfilets in 5 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar. Bewaar de marinade. Haal de vis uit de pan en leg apart op een schaal met aluminiumfolie zodat de filets niet afkoelen.

Roer het limoensap samen met twee eetlepels van de marinade door de risotto en maak het extra smeuïg met 1 eetlepel boter en olijfolie. Kruid met peper en zout naar smaak en bestrooi met de limoenrasp.