Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 8 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: kabeljauw met beurre blanc

We wagen ons vandaag aan een klassieker: kabeljauw met beurre blanc. Als je dit recept eenmaal onder de knie hebt, maak je je visje thuis net zo lekker als in een restaurant. Moeilijk is het niet, dus maak het gerust tijdens de feestdagen om indruk te maken op je gasten.

Zo maak je beurre blanc:

Voor de beurre blanc (botersaus) volgen we een fijn recept op van Jules Cooking. Kijk eerst de bijbehorende video als je dat fijn vindt.

Halveer de sjalotten en snijd ze in dunne ringetjes. Doe ze in een steelpannetje met de wijn, rozemarijn, tijm, het laurierblaadje en de peperkorrels. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat inkoken tot 1/3e.

Zeef het mengsel en doe de vloeistof terug in de pan. De sjalotten en kruiden kun je weggooien. Doe de room erbij, breng weer aan de kook en laat inkoken tot 2/3e.

Voeg dan de klontjes koude boter toe: roer ze één voor één met een garde door de saus, tot ze mooi zijn opgelost. Daarna heb je een zachte, gebonden saus.

kabeljauw beurre blanc botersaus

Zo bak je kabeljauw perfect:

Dep de kabeljauw droog met een stukje keukenpapier.

Zet twee borden klaar: ééntje met de bloem en eentje met de melk. Haal de stukjes kabeljauw eerst door de melk en daarna door de bloem. Klop overtollig bloem af.

Doe een goede klont roomboter in een koekenpan op medium vuur (en met een goede klont bedoelen we ook echt een goede klont). Laat de visjes in de pan glijden zodra de boter bruist. Bak ze een paar minuten aan beide kanten, ongeveer een minuut of vier. Schep ondertussen steeds wat van de boter over de visjes heen.

Haal de kabeljauw voorzichtig uit de koekenpan. Serveer de kabeljauw met beurre blanc en bijvoorbeeld wat prei met vinaigrette erbij.

kabeljauw met beurre blanc en prei
Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.