Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 28 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Anti-Trump cocktails zijn dé trend… grab ’em by the glass!

Het politieke klimaat in de Verenigde Staten is op z’n zachtst gezegd nogal… enerverend te noemen. De grootste bron van consternatie: de huidige zittende president. Het maakt niet uit wat hij precies zegt, doet of uitspuugt op Twitter: waar Trump is, zijn de politieke debatten verhit. En wat doe je dan, als bezorgde burger? Je lacht en drinkt je zorgen weg met een grappige anti-Trump cocktail.

Knipoog naar Trump

De afgelopen tijd zagen wij ze steeds vaker opduiken op barmenu’s, cocktailkaarten en in de collectie van destilleerders: cocktails en spirits met een knipoog naar Trump. Zo troffen wij in diverse Nederlandse horecagelegenheden cocktails aan met namen als ‘Trump’s Nightmare‘ en ‘Trump’s Class‘.

De Deense destilleerderij Empirical Spirits windt er geen doekjes om en koos voor een iets minder diplomatieke naam voor één van hun brouwsels. Het bedrijf – dat trouwens wordt gerund door NOMA alumni Lars Williams en Mark Emil Hermansen – verkoopt een (neem ons niet kwalijk) F*ck Trump and his Stupid F*cking Wall blend. De spirit op basis van de Mexicaanse habanero-peper was in no time uitverkocht. Ze verkopen er zelfs een bijpassende trui bij.

? ? ? @empiricalcph #fucktrumpandhisstupidfuckingwall

671 Likes, 12 Comments – Lyle’s (@lyleslondon) on Instagram: “? ? ? @empiricalcph #fucktrumpandhisstupidfuckingwall”

Groeten uit Mexico

Dat een drankje dat een verwijzing moet zijn naar Trump een Mexicaans ingrediënt moet bevatten, lijkt dan ook evident. In de bar van restaurant Simple in Utrecht, waar ze de cocktail ‘Trump’s Nightmare‘ serveren, proberen ze zelfs zoveel mogelijk Mexicaanse ingrediënten in de cocktail te stoppen. Arette Blanco Tequila, geroosterde sinaasappel en guajillo chili (een Mexicaanse chilipeper) vormen de basis, afgemaakt met limoen en chocoladebitters.

Bij het pas geopende barbecue-restaurant Black Smoke in Rotterdam, waar ze een Old Fashioned maken met de typisch Mexicaanse spirits mezcal en tequila, ‘Trump’s Class’ genaamd. Ze shaken daarvoor Nuestra Soledad Mezcal met Cazadores Anejo tequila, agavesiroop en Angostura bitters. “Time to go loco Donald”, zeggen ze er nog achteraan.

Ook interessant: Mezcal: hét populaire Mexicaanse drankje van dit moment

‘Trump’s Nightmare’ . #simple #cocktails #foodbar

39 Likes, 3 Comments – Simple. (@simpleutrecht) on Instagram: “‘Trump’s Nightmare’ . #simple #cocktails #foodbar”

Dit wil je níét drinken

In Amerika is de trend van door Trump geïnspireerde cocktails en dranken – vanzelfsprekend – nog groter. Een paar van de meest innovatieve creaties die we hebben gespot: een cocktail genaamd ‘The Donald‘ van website Liquor.com met een oranje tint, afgetopt met een pluk suikerspin, naar het evenbeeld van de president. “Allesbehalve subtiel”, aldus de website.

En ‘The Combover van Bon Appetit, die je volgens de website waarschijnlijk niet wilt drinken. De cocktail bestaat namelijk uit gin van Nolet’s Reserve die voor 700 dollar over de toonbank gaat omdat ‘ie een gouden label bevat. Deze manier van geld over de balk smijten past perfect bij de president, aldus Bon Appétit. Daarbij garneren ze de cocktail met een handgemaakte kam van hoorn met daaraan een pluk gesponnen suiker.

Make absinthe great again

Overigens zijn er ook al boeken verschenen die je middels cocktail-recepten moeten helpen om het presidentschap te overleven. Zo verscheen ‘Make Absinthe Great Again and Other Cocktails to Help You Survive the Trump Eraen hebben we ‘Cocktails for Survival: Not as trump as you drink I am’. Beide boeken zijn te koop via Amazon.com. 

Tja, soms is humor (en drank!) het beste medicijn tegen de blues

Meer drankentrends:

Trump cocktail bij Black Smoke
‘Trump’s Class’ bij Black Smoke

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.