Nieuwe trend in wijnland: zwarte wijn

Zwarte wijn is dé trend van het moment. Vergeet de Merlots en Pinot Noirs, wijn moet tegenwoordig inktzwart zijn. Onze collega’s van Culy België berichtten over deze nieuwe trend in wijnland.

Oké, helemaal zwart is de wijn niet, meer wel héél donkerrood. Als je een glas inschenkt, ziet deze wijn er bijna zwart uit.
Bij zwarte wijn komen geen kunstmatige kleurstoffen kijken, de wijn dankt zijn kleur aan de Malbec- of Saperavi-druiven uit Frankrijk of Georgië.

zwarte wijn

Hoe smaakt zwarte wijn?

Zwarte wijn bestaat uit verschillende smaakprofielen, maar bramen en kersen voeren de boventoon. De wijnen kunnen variëren van scherp tot zoet, van krachtig tot licht en de stoere smaak komt het best tot zijn recht bij rijke smaken als varkensvlees, oude kazen of donkere chocolade.

Zwarte wijn is niet nieuw, maar is wel nu pas up and coming als nieuwe trend. Zwart voedsel is sowieso hip: op Instagram duiken steeds meer foto’s op van zwarte macarons, zwart brood, zwart ijs en zelfs zwarte pizza’s!

Het is de tegenhanger van al het regenbogen en unicorns-geweld dat Instagram lange tijd domineerde. Wij juichen deze nieuwe trend toe: zwart is onze favoriete kleur. Move over rosé, black is back!

Come as you are.

A post shared by Nero Magis (@nero_magis_official) on

Have you ever had Black Wine? The Saperavi grape is indigenous to the country Georgia, with archeological accounts dating back to 5000 B.C.E. It produces near-black wines that are almost unheard of outside Europe. Older generations of Georgians sometimes refer to Saperavi wines as shavi, or black. One of 525 indigenous grapes in Georgia, Saperavi is among the oldest varietals in existence. It hails from Kakheti, Georgia’s easternmost region on the Russian border.

A post shared by Wine Down NYC (@winedownnyc) on

Metro

Reageer op artikel:
Nieuwe trend in wijnland: zwarte wijn
Sluiten