Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 27 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Eitjes waren nog nooit zo lekker als bij Oeuf in Amsterdam (de Pijp)

Soms kan het leven hartstikke simpel zijn. Zo simpel dat je geluk vindt in een eitje. Hard- of zachtgekookt, maakt niet uit, gewoon een lekker eenvoudig eitje. Gelukkig delen we deze levensfilosofie met de uitbaters van Oeuf, een nieuwe Amsterdamse hotspot in de Pijp waar je terecht kan voor – je raadt het al – eitjes.

Vorige maand openden de deuren van Oeuf. De naam geeft meteen ondubbelzinnig het concept weer. Althans voor wie een woordje Frans spreekt, want oeuf is het Franse woord voor ei. Een duidelijke missie dus, en die hebben uitbaters Jeroen, Geza en Tijn tot in de puntjes uitgewerkt.

Het idee achter Oeuf

De driekoppig team achter Oeuf vond dat er een dringend gat op te vullen was in de culinaire scene van onze hoofdstad. Want waar was toch dat tentje waar je kunt genieten van uiteenlopende gerechten met eieren? Zo ééntje dat je wel in andere steden ter wereld kan vinden?

Al snel wisten ze dat gat te dichten door hun creatieve krachten te bundelen. Want sinds een maand vind je in de Pijp een zaak waar hun geliefde eitjes de hoofdrol spelen. Om het met de woorden van de uitbaters te zeggen: “een topzaakje op een toplocatie!”. Klinkt veelbelovend.

OEUF ? by @hashtaganika

149 Likes, 6 Comments – Oeuf (@oeufamsterdam) on Instagram: “OEUF ? by @hashtaganika”

Het menu van Oeuf

De rode draad door het menu bij Oeuf hoeven we je inmiddels niet meer toe te lichten. Het leuke is echter dat ze erin slagen om eenvoudige eiergerechten een verrassende wending geven. Wat denk je van een polentasalade met geroosterde bloemkool, labneh, korianderpesto en een gepocheerd ei? Of een porcinimousse met een spiegelei en verse truffel op toast? Wie het liever op veilig speelt kan gaan voor de broodsoldaatjes (a trip down to memory lane!) of voor goeie ouwe Eggs Benedict.

Het ei-concept is dus zó goed uitgewerkt dat er ontzettend leuke (en veel) opties zijn die bewijzen dat eiergerechten verrassend, vernieuwend en gewoon verrukkelijk kunnen zijn. Klinkt inderdaad als een topzaakje, toch?

Drippin’

102 Likes, 2 Comments – Oeuf (@oeufamsterdam) on Instagram: “Drippin'”

Adres en openingsuren Oeuf Amsterdam

Trek gekregen in een Croque Madame, Oeuf Florentine of een Shakshuka? Loop even langs in de Pijp:

Daniël Stapertstraat 36, Amsterdam

Openingsuren: Oeuf is de hele week geopend van 8:30 tot 20:00 uur.

Meer hotspots in de Pijp?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.