De leukste DIY ideeën voor Halloween

Het is oktober. Halloween ligt dus op de loer! De eenendertigste is het aan en dus pakken we weer uit met de meest griezelige kostuums en treats. Wat jij kunt doen tijdens de engste dag van het jaar? Check onze leukste DIY ideeën voor Halloween.

IJsklontjes met eetbare insecten

Je ziet te pas en te onpas winegums in de vorm van insecten. Waarom weten wij ook niet, maar ze komen een partijtje goed van pas tijdens Halloween. Martha Stewart laat zien hoe:

Monsterlijke chocoladereep

Die insecten-winegums kun je trouwens ook heel goed gebruiken in een zelfgemaakte chocoladereep. Hetzelfde geldt voor draculatandjes, oogbollen en spingriotten. Het feest wordt éxtra groot met knettersuiker.

Monsterkoekjes

Van je favoriete koekjes (chocoladekoekjes, chocolate chip cookies…) maak je heel simpel monsterkoekjes met een setje snoepoogjes. Die zijn te koop in bakwinkels, hobbywinkels en online.

Donutmonsters

Haal je favoriete donuts in huis en maak er donutmonsters van. Dat doe je met draculatandjes (winegums of van plastic – in dat geval niet opeten natuurlijk) en snoepoogjes.

Pompoenen versieren

Klassiek, maar het blijft leuk: pompoenen versieren. Kijk hier voor uitleg en meer leuke ideeën.

Geen idee wat te doen met alle overgebleven pompoenpitjes? Hier vind je de leukste (en lekkerste) tips om ze te verwerken.

Halloween DIY

Spookjespizza

Van een zelfgemaakte pizza met mozzarella en olijven maak je heel makkelijk een spookjespizza. Drapeer stukjes mozzarella als spookjes (gebruik je fantasie!) of nog beter: snijd ze uit met een koekjesvorm. Geef de spookjes ogen en een mond met kleine stukjes zwarte olijf.

Gedroogde appelgezichtjes

In deze video maakt Martha Stewart enge appelgezichtjes: makkelijk, leuk én lekker! Je laat de appels 2 uur drogen in een oven, daarna serveer je ze in een grote pan met warme cider.

Bloederige cocktail voor vampieren

Met Halloween mag ook zeker gedronken worden, en hoe beter dan met deze bloederige vampierencocktail van granaatappel en bloedsinaasappels?

Bloederige cupcakes

Maak hiervoor (red velvet) cupcakes en doop een kwastje in rode eetbare kleurstof. Houd ‘m boven de cupcakes en geef er een paar flinke tikken op zodat er spetters ontstaan.

Meer inspiratie voor Halloween-cupcakes? Kijk dan hier.

4023968885_248a4605c0_b
Bron: Flickr

Chocolade-pindakaastaart mét eetbaar graf

Onze favoriet: een eetbaar graf in de vorm van een taart met chocolade en pindakaas. Sadisten die we er zijn.

Skeletmannetjes

Heb je nog van die leuke gingerbread men-koekvormpjes liggen voor kerst? Die komen nu ook goed van pas. Bak de koekjes zoals je ook zou doen met gemberkoekjes. De truc zit ‘m erin dat je ze anders decoreert.

In plaats van ogen en knoopjes, teken je er nu met een glazuurstift botjes op. Neem een voorbeeld aan de foto hieronder of zoek op internet naar (simpele) voorbeelden.

Halloween DIY ideeën