Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Chips en dips: de combinaties die je geprobeerd moet hebben

Geen chips zonder dips. Althans, in het geval je een extra dimensie wil geven aan je ietwat vlakke nachos, ribbelchips of emping. Want de juiste chips bij de perfecte dip maakt de hele ervaring toch nét wat onvergetelijker. We geven je wat inspiratie.

Lekkere chips & dips combinaties

De klassieker

Toegegeven: er is niets lekkerder dan een (halve)zak naturel chips leeg te eten. Maar, ga je er echt een keer goed voor zitten? Combineer ‘m dan eens met een jalepeñodip. Of, doe zoals het zoals cocktailbar Super Lyan en dip ‘m in chocoladesaus voor de ultieme zout/zoet combi. Zeker weten dat dit je nieuwe favoriete snack wordt.

Meer zin in paprikachips? Die combineert erg lekker met een licht pittige dip, zoals deze chipotle ranch dip.

Kroepoek

Lekker bij het eten, maar minstens zo lekker tijdens een film. Mits gecombineerd met een goeie dip, natuurlijk. Aangezien kroepoek een dankbaar exemplaar is voor vele dips (Pindasaus! Sambal!) hebben we onze favorieten hier even op een rij gezet.

Dips voor kroepoek
Bron: Nikluv via Pixabay

Emping

Het onderschatte broertje van de kroepoek, emping, leent zich ook uitstekend voor een goeie dip. Door de neutrale smaak laat ‘ie zich goed combineren met een kruidige sambal of crispy chili olie.

Bugles

Wie herinnert ‘m zich niet: de tube smeerkaas in de ene hand en een zak Bugles in de andere. We zetten even een culinair tandje bij op dit vlak, want wist je dat het opkloppen van kaas je echt naar een andere Bugles-dimensie brengt? Hoe? Je leest het hier.

Bananenchips

De smaakvolle bananenchips is al een parel op zichzelf, maar gecombineerd met een luxe dip wordt het in één keer het middelpunt van de snacktafel. Zoals deze kleurrijke dip bijvoorbeeld, met garnalen en avocado.

hartige bananenchips met dip van garnaal en avocado
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Nachos

Tortillachips a.k.a. nachos worden sinds mensenheugenis steevast geserveerd met sour cream, guacamole, tomatensalsa en, indien uit de oven, met kaas. Erg lekker (ook als complete maaltijd), maar dat kan natuurlijk ook anders. Wat dacht je van deze salsa met gegrilde mais?

Doritos

Guilty pleasure of gewoon godsgruwelijk lekker: ieder mens wordt blij bij de ontdekking van een vergeten zak Doritos in de voorraadkast. En, voor het geval je het niet wist, deze hoort gewoon gecombineerd te worden met chilisaus.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.