Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Chips met jalapeñodip (dit wordt je nieuwe favoriete snack)

De Vlaamse dames Johanna Goyvaerts, Tine Lejeune en Barbara Serulus hebben samen een kookboek gemaakt waar het plezier voor eten vanaf druipt. Hun boek DINER is wat ons betreft één van de leukste kookboek-ontdekkingen van de afgelopen tijd (en er zijn nogal wat leuke kookboeken verschenen!). Wij mogen alvast een recept met je delen voor chips met jalapeñodip.

Simpele maar spectaculaire etentjes geven: Johanna, Tine en Barbara zijn er een kei in. Elk hoofdstuk in dit boek bestaat uit recepten die bij elkaar passen en dat ook nog eens volgens het seizoen.

Deze dip staat binnen vijf minuten op tafel, maar heb je zin om te hobby’en, dan kun je ook de gepekelde jalapeño’s zelf maken (ook heel easy!).

Chips met jalapeñodip
Bron: DINER

De auteurs over dit recept

“Jalapeño’s zijn groene pikante pepers die iets plomper zijn dan hun puntige Spaanse tegenhanger. Ze zijn niet extreem heet, maar geven een aangename dosis aromatische pit aan je gerechten. Je kan ze zelf pekelen, of je koopt een potje in de supermarkt. Dat vind je in de buurt van de tortillavellen en potjes salsa.

We gebruiken ze hier om een dip te maken voor chips. Chips dippen? Jazeker! Net zoals een zak Buggles gebaat kan zijn met een potje geitenkaas, worden ook zoute chips blij van een sausje. Probeer deze combinatie en je bent voor altijd verkocht.”

Bron: DINER

Chips met jalapeñodip

Voor de gepekelde jalapeño’s (optioneel)

1. Snijd de jalapeño’s in ringetjes, halveer ze of laat heel. Als je ze in hun geheel gaat pekelen, maak dan met een mesje een inkeping in elke peper zodat de pekel tot in de kern kan doordringen. Stop de jalapeño’s in de bokaal en duw ze goed dicht tegen elkaar.

2 Zet een sauspan op het vuur en doe hierin azijn, water, suiker en zout. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.

3 Vul de bokalen met de hete pekelvloeistof. Maak de randjes schoon en sluit af. Laat afkoelen en check of ze vacuüm zijn getrokken: dit zie je als de deksels hol staan. 4 Laat twee weken op smaak komen op het aanrecht vooraleer je de bokaal opent om te proeven. Eens geopend, bewaar je de jalapeño’s in de koelkast. Gekoeld blijven ze minstens een jaar goed.

TIP: Je kan bij deze pekel nog extra smaakmakers toevoegen; laurier, zwarte peperbolletjes of oregano zijn lekker.

Voor de jalapeñodip

1. Snipper de jalapeño’s fijn. Meng samen met de andere ingrediënten. Proef en kruid indien nodig bij met zout.

2. Serveer met wat extra schijfjes jalapeño en een grote kom chips.

DINER cover

DINER van Johanan Goyvaerts, Tine Lejeune en Barbara Serulus (uitgeverij Luster) is nú te koop voor € 32,50

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.