Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 25 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Joris Bijdendijk opent volgende week een nieuwe zaak: Wils Bakery Café

Joris Bijdendijk opent op 2 februari een nieuwe zaak aan het Amsterdamse Stadionplein: Wils Bakery Café. Volgens Joris wordt deze hotspot “het bourgondische zusje van restaurant Wils, een combi tussen bakkerij en Franse bistro”. Wij kunnen nu al niet wachten.

Haagse bronnen menen dat vanavond tijdens een persconferentie bekend zal worden dat de horeca vanaf morgen – woensdag 26 januari – weer open mag. “Maar er mag nóg iets open!”, meldt Joris ons enthousiast.

Schnitzels, slavinken en softijs

Op 2 februari a.s. gaan de deuren open van Wils Bakery Café, waar het een mix wordt tussen klassieke lunch- en broodgerechten als de Reuben Sandwich en paté en croûte en de beste uitvoeringen van – hou je vast – de schnitzel, slavink (bijvoorbeeld van konijn, met akkerpaddenstoel en Madeirasaus) en huisgemaakt softijs.

Ook leuk: er staat ook een dagelijks wisselend twaalf-uurtje op de lunchkaart, met soep van Joris, een slaatje en een ‘broodje frituur’.

Alsof dat nog niet genoeg is om dolblij van te worden, kun je er ook lekkers voor thuis meenemen, zoals brood, patisserie en lunch to go.

Eye-opener

Joris en zijn team hebben niet stilgezeten tijdens de lockdown(s). “Het team van Wils barst van de kennis en daar wilden we meer mee doen”, aldus Joris. “Tijdens de lockdown zijn we gaan experimenteren met de verkoop van brood en patisserie en dat werd een groot succes. Dat was voor ons een eye-opener.”

Wils Bakery Café opent op 2 februari aan Stadionplein 24 (op de begane grond) en zal in eerste instantie van woensdag t/m zaterdag vanaf 12:00 uur open zijn voor lunch, borrel en diner. Reserveren kan al via de site.

Verwacht binnenkort alvast een sneak preview van Wils Bakery Café op Culy.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.