Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 23 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: salsa van gegrilde mais met tortillachips

Ben je een beetje uitgekeken op die guacamole, maar heb je wél zin om lekker te dippen? Dan moet je deze salsa van gegrilde mais een keertje proberen. Superlekker, vooral omdat we de mais eerst grillen. En je hebt ‘m binnen 10 minuten op tafel staan.

Deze salsa is het lekkerst als je hele maiskolven gebruikt. Zijn die niet in het seizoen, ga dan voor een blikje maiskorrels. Dat werkt ook heel goed.

6_salsa-van-gegrilde-mais
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Salsa van gegrilde mais

Gril de maiskolven of maiskorrels in een gietijzeren pan, op hoog vuur. Gooi ook de jalapeñopeper erbij in de pan. Als de maiskorrels zwarte plekjes beginnen te vertonen, is de mais goed. Dan mag alles uit de pan.

Snijd de maiskorrels van de kolven met een scherp mes en doe ze in een kom. Meng met de gesnipperde rode ui en een flinke snuf grof zeezout.

Haal de zaadlijsters uit de gegrilde jalapeño en snijd de peper fijn. Doe ‘m bij de mais.

Snijd de vleestomaat in vier parten, haal het kroontje eruit en knijp de tomaat uit boven een kom, om wat overtollig vocht kwijt te raken (anders wordt de salsa te nat). Hak ‘m daarna in blokjes en doe die bij de mais.

Hak de steeltjes van het bosje koriander fijn en doe die samen met de blaadjes bij de salsa. Maak de salsa af met limoensap (naar smaak) en eventueel nog wat extra zout. Eet de salsa lekker op met tortillachips (wij vinden de tortillachips van Rude Health hier érg lekker bij!).

Gezonde tussendoortjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.