Redactie
Redactie Dessertrecepten 31 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Een supersimpel recept voor homemade chocoladesaus

Chocoladesaus is zoveel lekkerder zelf gemaakt dan uit een flesje van de supermarkt. En je hebt er helemaal niet veel voor nodig!

Met dank aan het recept van Rudolph van Veen.

Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Breng de melk, room, de helft van de suiker en de vanille aan de kook. Meng de rest van de suiker met de eidooiers. Schenk de kokende room voorzichtig op de eidooiers en roer goed door (beetje bij beetje, anders krijg je roerei!).

Schenk het mengsel terug in de pan en gaar de saus, al roerend, zonder hem te laten koken. Hak de chocolade en meng de chocolade door de saus. Roer tot een gladde saus. Serveer warm bij churros, roomijs of koekjes.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.