Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 26 aug 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: hartige bananenchips met tropische dip van garnalen

Bye bye kaasstengels, blokjes salami en olijven: deze hartige bananenchips met een tropische dip van garnaal en avocado zijn pas écht een origineel hapje om je gasten mee te verwennen.

Ken jij ze, deze hartige bananenchips? Je vindt ze in de meeste toko’s en tegenwoordig ook in de grotere filialen van Albert Heijn (van het merk Faja Lobi). In tegenstelling tot de zoete variant zijn deze chips dunner, langwerpig en gezouten. Toch hebben ze nog steeds een stevige bite met een lekkere crunch, waardoor de chips wel wat sappigheid kunnen verdragen.

En aan sappigheid is er in deze tropische dip geen gebrek. Fris limoensap, sappige stukjes watermeloen, malse stukjes garnaal… Je snapt het. Het is gewoon een gigantisch lekker recept, met smaken die zó goed samengaan dat je je afvraagt waarom dit niet gewoon elke vrijdag op tafel komt, bij de borrel.

hartige bananenchips met dip van garnaal en avocado
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Hartige bananenchips met salsa van garnaal en avocado

Je lacht je krom wanneer je leest hoe simpel het is. Als je garnalen nog niet gekookt zijn, doe dat dan eerst (tip: zout je kookwater een beetje!).

Koken met garnalen: dit zijn onze do’s en don’ts

Meng – zodra alle ingrediënten in mooie stukjes gesneden zijn – alle ingrediënten in een kom. Eindig met het limoensap. Roer goed door elkaar en druppel er eventueel nog wat extra chili-olie over.

Serveer samen met de hartige bananenchips in je vrolijkste serveerschaal.

hartige bananenchips met dip van garnaal en avocado
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer toffe borrelhapjes?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.