Redactie
Redactie Inspiratie 29 mei 2014
Leestijd: 2 minuten

15 x goddelijke gerechten uit de Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken is favoriet bij menig foodie en wij snappen wel waarom: hier begrijpen ze de kunst van less is more, het belang van kwalitatief goede producten en wat koken met liefde precies inhoudt. Wat onze favorieten zijn? Dat lees je hieronder…

Klik op de foto’s voor de bijbehorende recepten

Focaccia

Een goede maaltijd begint met een stukje focaccia, een scheutje goede olijfolie en zeezout…

Pasta pesto

De klassieker der klassiekers uit de Italiaanse keuken. Maak de pasta vers en serveer eventueel met een simpele salade van rucola en Parmezaanse kaas flakes.

Carbonara

Als er één pastagerecht makkelijk is en binnen no time op tafel staat, is het pasta carbonara wel. Dit gerecht maak je – anders dan velen denken – zónder room en is eigenlijk helemaal niet zo vet. Lekker als bijgerecht.

Puttanesca

Deze zogenaamde ‘hoerenpasta’ is super simpel om zelf te maken en heeft zo veel smaak dat je er spontaan verliefd op wordt.

Pasta puttanesca spaghetti stock

Simpele rucolasalade

Hiervoor is geen recept nodig want werkelijk iedereen kan dit maken. Meng in een mooie schaal verse rucola met pecannoten, dunne plakjes radijs en Parmezaanse kaas flakes. Besprenkel met je lekkerste olijfolie en eventueel een oude balsamico azijn. Peper en zout erover en je kunt aan tafel!

Risotto

Risotto is misschien wel het lekkerste gerecht van de Italiaanse keuken, maar helaas niet altijd even makkelijk om te maken.

Melanzane alla Parmigiana

Er zijn veel verschillende recepten voor dit gerecht, maar allemaal bevatten ze aubergine, Parmezaanse kaas en tomaten.

Gegrilde groenten

Zo simpel, maar zó ontzettend lekker! Ze passen overal bij en of je nu alleen paprika, aubergine, courgette, tomaat of een mix gebruikt, succes aan tafel heb je zeker!

Gegratineerde paprika’s

Mmm… Dit recept is afkomstig van Nicoletta Tavella en smelt op je tong!

Caprese met een Culy twist

Inderdaad, de klassieker is al superlekker van zichzelf maar met deze Culy twist is de salade caprese al helemaal een feestje.

Saltimbocca

Kalfsvleesrolletjes gevuld met gedroogde ham en salie… Wat wil je als vleesliefhebber nog meer?

Kabeljauw in pancetta met groene asperges

De combinatie van de zachte kabeljauw met de zoute pancetta is zalig En met de groene asperges en citroenmayo erbij wordt het al helemaal een feestje op je bord.

Panna cotta

Deze panna cotta is zo zacht als fluweel en smaakt naar meer, méér en nog eens… meer!

Affogato

Dit recept is één van de bewijzen dat less zo vaak écht more is. Men neme een bolletje (of twee) roomijs en overgiet dit met loeihete, supersterke espresso. Een kind kan de was doen!

 

Tiramisù

Tot slot sluiten we deze fijne lijst af met een echte allemansvriend: tiramisù.

zelf tiramisu maken

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.