Redactie
Redactie Inspiratie 13 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

De beste tips voor de perfecte risotto

Een perfecte risotto maken is niet moeilijk, maar het vergt wel wat oefening én je moet er goed bij blijven. Met deze tips en video’s met uitleg van topchefs kom je een heel eind!

Klik hier voor de lekkerste risottorecepten

De twee belangrijkste regels om te onthouden bij het maken van risotto zijn: heb geduld en blijf roeren. Risotto is zo geliefd door de perfecte garing en structuur, wat je alleen kunt bereiken door continu kleine porties vocht toe te voegen en (voorzichtig) te blijven roeren.

Houd de pan te allen tijden in de gaten en voeg pas een volgende lepel vocht toe wanneer de vorige hoeveelheid is opgenomen. Gebruik het liefst een siliconen spatel en roer voorzichtig, in plaats van met grof geweld door de pan te walsen.

De derde belangrijke regel geldt eigenlijk voor alle gerechten die je maakt: blijf proeven. Alleen dan weet je of je gerecht goed op smaak is en de juiste garing heeft. Tijdens het koken kan namelijk de smaak, ook al heb je niks anders toegevoegd, blijven veranderen. Dus: proef en gebruik liever te weinig dan te veel kruiden en specerijen. Deze kan je altijd nog, al is het al op je bord, toevoegen.

Tot slot een tip die door velen wordt overgeslagen: voeg pas de wijn of je eerste lepel bouillon toe als alle korrels zijn bedekt door een laagje boter of olie en ze glazig zien.

Handige video’s

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.