Affogato: het heerlijke Italiaanse toetje 5 x anders

Culy 12 mei 2014 Inspiratie

De Italianen zijn er meester in: slechts een aantal ingrediënten bij elkaar brengen en dit tot een spetterend geheel maken. Neem nu affogato (Italiaans voor ‘verdronken’): een toetje met enkel roomijs en loeihete, supersterke espresso. Water & vuur in een glaasje.

De klassieke affogato maken is niet moeilijk: men neme een glaasje, een bolletje roomijs van goede kwaliteit en een kopje sterke espresso. En dan gieten en genieten maar!

Heerlijk, maar het kan ook anders. Daarom vandaag dit heerlijke Italiaanse toetje, 5 keer anders.

Bron: Flickr

1. Gebruik chocolade-ijs in plaats van roomijs.

6102053190_09c797db8b_b

Bron: Flickr

2. Vul een Martiniglas met een bolletje roomijs en wat amandellikeur, laat een beetje zacht worden, en serveer de koffie los zodat je gasten zelf naar hartelust kunnen schenken. Een amandel biscotti er naast en dippen maar!

Bron: Flickr

3. Draai het om, en doe eerst de koffie in de glaasjes, dan een bolletje roomijs en top het af met stukjes brownies of chocolate chip cookies.

Bron: Flickr

4. Maak je affogato een stukje stoerder met een likeur, of nog cooler: een chocolade stout biertje (zoals deze).

Bron: Flickr

5. Verwerk wat pure chocolade in je glas, die smelt vervolgens als de hete espresso erover heen wordt gegoten. Extra pure smaak!

Reageer op artikel:
Affogato: het heerlijke Italiaanse toetje 5 x anders
Sluiten