Redactie
Redactie België 29 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Onze favoriete culinaire hotspots in Brussel

Brussel is een wereldstad, met een ongelofelijke mix van culturen. Maar ‘gewoon’ heerlijk Vlaams eten kan hier uiteraard ook. Dit zijn onze favoriete hotspots in Brussel!

Wat je uiteraard geproefd moet hebben tijdens je bezoek aan Brussel, zijn de beroemde Brusselse wafels. De grote, rechthoekige wafel kan je in veel zaken en kraampjes in de stad vinden.

Op het Sint-Katelijneplein in de hippe Dansaertwijk zit een must-visit voor visliefhebbers: Noordzee. Ze serveren er de beste verse vis met bijpassende witte wijnen in een relaxte sfeer. Hier vind je kwaliteit voor een heel schappelijke prijs.

Naast lekkere vis uit de Noordzee zijn ook heel wat andere typische Vlaamse gerechten in Brussel te vinden. In restaurant Le Canterbury eet je heerlijke vol-au-vent en filet americain met frietjes. Ook de Vlaamse stoofkarbonades zijn in verschillende restaurants te vinden.

culy0003

In Brussel is er een ruim aanbod aan gezellige terrasjes. Naast de Grote Markt, de buurt rond het St.-Goriksplein en de Grasmarkt liggen andere leuke plekjes iets meer verscholen. Een van die specialere terrassen is De Markten, deze zaak ligt op de Oude Graanmarkt onder een stroom van lindebomen.

culy0001

Een absolute aanrader in Brussel: brasserie des Etangs Mellaerts. Aan het Woluwepark staat dit honderd jaar oude, gerenoveerde huis aan prachtige vijvers. Een verfijnde keuken, een bloeiende tuin in de zomer en een heerlijk verwarmd terras tijdens de winter.

Tot slot een bijzonder adresje dat zeker het bezoeken waard is, in het midden van het eiland in de vijver van het Terkamerenbos: Chalet Robinson. Deze zaak is bereikbaar met de veerpont. Je kan er op het terras genieten van ijsjes, pannenkoeken of wafels, en in het restaurant worden zowel typisch Belgische specialiteiten voorgeschoteld als internationale gerechten.

culy0004culy0005

Meer info? Check www.visitbrussels.be.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.