Redactie
Redactie Diner 1 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Zelf verse pasta maken met een pastamachine

Zelf verse pasta maken is niet moeilijk, maar wél leuk. Even oefenen met een pastamachine, maar dan heb je ook een echt Italiaans resultaat. Met dank aan blogger ChezSteph.nl (absoluut een aanrader!)

Want verse, zelfgemaakte pasta smaakt véél lekkerder.

Zo maak je zelf verse pasta

Uiteraard heb je een pastamachine nodig, evenals bloem en ei (zie ingrediëntenlijst).

  1.  Doe het ei en de bloem in een grote kom.
  2. Klop het ei en de bloem los met een vork.
  3. Maak met je handen een bal. Voeg eventueel een drupje olijfolie toe als niet alle bloem aan het ei blijft kleven.
  4. Verdeel de deegbal in kleinere stukjes en rol ze uit met de deegroller. Haal de kleine deeglapjes vervolgens door de pastamachine om ze nog iets dunner te maken. Ik vind het zelf lekker als ze de dikte hebben van stand 5 of 6.
  5. Haal de dunne lappen deeg vervolgens door de snijders.
  6. Vang de pasta op en laat na het snijden een kwartiertje rusten op een schone theedoek. Kook de pasta vervolgens in ruim water met zout in ongeveer vijf minuten beetgaar.
Zelf verse pasta maken
Stephanie Versteeg
Recept verse pasta
Chez Steph
Pastadeeg
Chez Steph
Pastamachine
Chez Steph
zelf verse pasta maken met een pastamachine
Chez Steph
Zelf verse pasta maken recept
Chez Steph

Lekkere recepten met de zelfgemaakte pasta

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.