Zomerse salade met gegrilde groenten

Culy 6 sep 2013 Diner

Onze favoriete delicatessenzaak Oil&Vinegar stuurde ons dit zomerse recept, dat je eigenlijk het hele jaar door kunt maken: een salade met gegrilde groenten!

Schrob de aardappelen schoon en snijd ze over de lengte in schijven van één centimeter dik. Kook de aardappelschijven beetgaar en spoel onder koud water af. Snijd de rode ui in schijven van één centimeter en de aubergine in schijven van twee centimeter dik. Maak in een grote schaal een marinade van de witte wijnazijn, hazelnootolie, knoflook en roze peperkorrels. Kneus de peperkorrels bij het maken van de marinade.

Meng de aardappel, aubergine en ui door de marinade en laat tien minuten marineren. Verdeel deze groenten over de barbecue en gril tot ze gaar zijn en er grilstreepjes zichtbaar zijn. Brokkel de feta in een schaaltje, knijp het citroensap hierover uit en laat 5 minuten marineren. Schik de groenten op een schaal. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel met de feta en de peterselie over de salade.

Voor 4 personen:

  • 500 gram aardappelen (met schil)
  • 1 eetlepel roze peperkorrels
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 12 eetlepels hazelnootolie
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram feta
  • sap van ¼ citroen
  • platte peterselie
Reageer op artikel:
Zomerse salade met gegrilde groenten
Sluiten