Klassieke spaghetti carbonara

Culy 25 aug 2013 Diner

Hoewel je in menig restaurant carbonara op de kaart ziet staan op basis van room, doen ze het eigenlijk helemaal fout! Het klassiek Italiaanse gerecht wordt namelijk gemaakt met eieren, kaas en pancetta en er komt helemaal geen room in voor. 

Dit recept is afkomstig uit de Italiaanse kookbijbel De Zilveren Lepel en kun je geen pancetta vinden? Ga dan voor gerookte spekblokjes.

Smelt de boter in een pan en bak er de teen knoflook en pancetta in. Haal de knoflook eruit zodra deze bruin begint te kleuren en kook de pasta volgens de verpakking.

Voeg wanneer de pasta gaar is deze toe aan de pancetta (bewaar een beetje van het kookvocht) en meng goed. Mix de eieren samen met de helft van de kaas door de nog hete pasta en zorg dat alles goed bedekt wordt. Wees niet bang dat de eitjes rauw blijven, door de hitte van de pasta garen deze vanzelf en voeg eventueel nog een beetje van het kookvocht toe voor een meer gebonden ‘saus’.

Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en voeg ook de rest van de kaas toe. Serveer direct en eet smakelijk!

 

Carbonara stock

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

  • 350 gram gedroogde spaghetti
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 40 gram geraspte Pecorino
  • 1 grote teen knoflook, gepeld
  • 100 gram pancetta in blokjes
  • 2 eieren, geklutst
  • 25 gram roomboter
  • Vers gemalen zwarte peper
Reageer op artikel:
Klassieke spaghetti carbonara
Sluiten