Joyce Bielderman
Joyce Bielderman Inspiratie 29 mei 2014
Leestijd: 2 minuten

De favoriete hotspots van driesterrenchef Jacob Jan Boerma

Waar gaat een sterrenchef eten als hij niet aan het werk is? En wat raadt hij jou aan om een keer te proeven? We vroegen het driesterrenchef Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest.

Tekst en foto’s: Joyce Bielderman

Dichtbij huis
“Ik eet eigenlijk alleen buiten de deur als ik in het buitenland ben. Als ik vrij ben en niet op reis, eet ik namelijk het liefst thuis. Kim kookt dan meestal. Zij kan echt fantastisch groenten bereiden. En als het even kan en het weer meezit, gaat in de tuin de barbecue aan. Lekker no nonsense, op de grill leggen waar je zin in hebt.”

De reis waard
“Een absolute must go is restaurant La Marine in Noirmoutier. Gelegen op een prachtig eiland voor de Franse kust ten zuiden van de monding van de Loire. Je gaat hier dus niet alleen naartoe voor het heerlijke eten. Dat geldt ook voor het hoogst gelegen sterrenrestaurant van Frankrijk (misschien wel de wereld): L’Oxalys in Val Thorens. Op 2300 meter hoogte zo lekker eten is een unieke ervaring.”

Verrassing van het jaar
“Parijs! Dat wordt steeds meer trendy. Dus ook steeds meer restaurants zijn hier de moeite waard. Restaurant David Toutain bijvoorbeeld. De chef kookt lokaal, dus met ingrediënten van de bakker en de groentemarkt om de hoek. Bovenaan dit artikel zie je een gerecht van Toutain.

Ook A.T. is een aanrader. Bij chef Atsushi Tanaka heeft grandeur plaatsgemaakt voor toegankelijkheid. En een laatste tip: restaurant ES. Ook heel leuk.”

Bron: A.T.

Onvergetelijk!
“Ooit reed ik met mijn vader naar Saint-Étienne. We hadden gereserveerd bij Pierre Gagnaire, een vooruitstrevende chef met een driesterrenrestaurant. Toen we aan kwamen zat de deur dicht. Ze waren failliet! Niemand had het de gasten laten weten… ”

Guilty pleasure
“Mergpijpjes! Daar ben ik soms even helemaal aan verslaafd. Gelukkig kan ik hiervoor terecht in de buurt van Vaassen. Daar zit een bakker die  – als hij zin heeft – hele mooie maakt. Maar als iemand nog een goeie tip heeft… Ik ben altijd op zoek naar (misschien nog wel smakelijker) alternatieven!”

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.