15 heerlijke zoete traktaties om uit te delen

Waar vroeger de dozen Merci en zakjes chips steevast werden doorgegeven, gaan we tegenwoordig veel liever voor het uitdelen van zelfgemaakte traktaties. Wij zetten 15 zoete traktaties op een rij waarmee je gegarandeerd vrienden maakt én die je zo uit het vuistje kunt opeten. 

Klik op de foto’s voor de bijbehorende recepten. 

Koekjes

Brown sugar maple syrup bacon cookies

Voor de bakkende durfal met een voorliefde voor zoet en hartig.

IMG_0569-735x490

Supermakkelijke pindakaaskoekjes

Er is (bijna) niemand die niet van pindakaas houdt, dus waarom zou je het niet in een koekje doen?

Pindakaaskoekjes0003

De állerlekkerste chocolate chip cookies ooit

Iets met beurre noisette, een snufje zout en perfectie…

zIMG_7538-735x490

Cakejes

Madeleines

Klassiek en een allemansvriend.

Madeleines stock5

Mini mango clafoutis

Ideaal voor in de zomer, wanneer de mango zaligzoet is.

Mango clafoutis2

Muffins met banaan en nutella

Ehh… Nutella!

muffins met banaan en Nutella2

Mini cheesecake

Iets feestelijker, maar zeker niet moeilijk!

DSC_1742-735x490
Bron: Annemerel

Brownies

Classic chocolate chip brownies

Omdat classic vaak het beste is.

Brownies

Brownies met kwark en frambozen

Net iets frisser en vrolijker. Yum!

6207231454_e42a4f4cb5_b
Bron: Flickr

Chocoladebrownies met salted caramel

Het originele recept van Vinnies Deli, to die for! 

chocolade cake brownies stock

Nóg meer lekkers

Easy peasy chocolade fudge

Het beste van alles? Je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig!

Chocolade-Fudge00011-735x490 (1)

Peanut butter fudge

Ben je meer van de pindakaas? Dan kan je natuurlijk ook peanut butter fudge maken. Minstens net zo lekker.

pindakaas fudge3

Makkelijk bananenbrood met walnoten en rozijnen

Smeuïg en smaakvol. Ideaal om in plakjes uit te delen.

bananenbrood3

Chocolate chip cookie dough truffels

Je hebt trakteren en trakteren…

Chocolade truffels stock

Slagroomsoesjes

Simpel kan soms zó lekker zijn. En al helemaal als je het zelf hebt gemaakt. Dip eventueel in gesmolten chocolade en vul met (een mengsel van) banketbakkersroom (en slagroom).

Soesjes stock

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!