Culy Homemade: brown sugar maple syrup bacon cookies

Culy 3 mrt 2015 Koekjes

Ben je net als wij fan van de combinatie zoet-hartig? En giet jij ook altijd nog wat extra stroop over je pannenkoek met spek? Dan zijn deze brown sugar maple syrup bacon cookies (sorry, geen vertaling mogelijk!) écht iets voor jou.

Bak de spekblokjes knapperig en bruin in een koekenpan. Laat daarna uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

Meng de bloem, baking soda en zout in een kom en roer even door.

Voeg in een grote kom de boter (op kamertemperatuur!) en basterdsuiker toe en klop met een handmixer of in een staande mixer in een paar minuten mooi luchtig.

Voeg het ei, vanille-extract en maple syrup toe en mix goed door. Voeg de droge ingrediënten (bloem, baking soda, zout) in drie delen toe aan de natte ingrediënten. Mix op lage snelheid totdat alles goed is opgenomen. Spatel de uitgebakken spekjes erdoorheen.

Maak een bal van het koekjesdeeg, pak in plasticfolie in en laat een uur in de koelkast koelen.

Verwarm de oven voor op 175 ° C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol balletjes van het deeg of gebruik een ijslepel voor perfecte ronde balletjes. Leg ze (zeker 5 centimeter uit elkaar!) op de bakplaat. Wees niet eigenwijs en leg ze niet dichter tegen elkaar aan, want de koekjes lopen enorm uit. Maak dan liever twee bakplaten.

Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in de oven op 175 ° C. Laat de koekjes daarna buiten de oven een paar minuten op de bakplaat liggen en leg ze daarna op een rooster om af te koelen. Geniet ervan!

brown-butter-maple-bacon-cookies1

Voor ongeveer 10 grote koekjes:

  • 125 gram spekblokjes
  • 120 ml maple syrup (ahornsiroop)
  • 240 gram bloem
  • 1/2 theelepel baking soda (niet te verwarren met bakpoeder!)
  • 1/2 theelepel zout
  • 120 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 180 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Handmixer of staande mixer
Reageer op artikel:
Culy Homemade: brown sugar maple syrup bacon cookies
Sluiten