Redactie
Redactie Dessertrecepten 29 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: de allersnelste, allerlekkerste pindakaas fudge ooit

Hou je van pindakaas? Als in: lepel je het liefst uit de pindakaaspot? Dan vind je dit recept voor de allersnelste, allerlekkerste pindakaas fudge ooit vast geweldig. We promise.

Meng in een kom 125 gram (gladde) pindakaas, 2 eetlepels kokosolie, 2 eetlepels maple syrup (of honing) en een snufje zout goed door elkaar. Is je pindakaas en/of je kokosolie nog erg hard, zet je kom (mits deze hittebestendig is!) even 15 tot 30 seconden in de magnetron. Roer daarna nogmaals goed door.

Leg een ruim stuk plasticfolie of bakpapier in een bakvorm of vershoudbakje en laat de folie over de randen heen hangen. Lepel het mengsel in het bakje, verspreid gelijkmatig en vouw de overhangende folie eroverheen. Bakpapier geeft een iets netter effect, maar als je alles lekker zelf op eet, maakt dat niets uit (toch?).

Zet het bakje minimaal 1 uur in de vriezer. Haal er daarna uit en snijd met een scherp (eventueel iets warm gemaakt) mes kleine vierkantjes of rechthoekjes van. Bestrooi eventueel met zeezout.

Je kunt de stukjes fudge meteen opeten, of in een zakje of bakje in de vriezer bewaren. Let op: als je ze uit de vriezer haalt, direct opeten, anders smelten ze in je hand. Enjoy!

Afbeelding van pindakaasfudge recept

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.