Redactie
Redactie Dessertrecepten 11 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Brownie met kwark en frambozen

Deze goddelijke brownies zijn gemaakt met kwark en frambozen. Het recept komt van SJ Kitchen.

Voor de brownie:

Verwarm de oven voor op 170, bekleed een braadslee met bakpapier en smelt de chocolade au bain-marie. Klop de boter en de suiker tot ze goed zijn vermengd.

Voeg een voor een de eieren toe. Mix geleidelijk de bloem erdoor en als het een geheel is, meng dan rustig de chocolade erdoor. Giet het beslag in de braadslee of de ronde bakvorm en strijk het glad.

Voor de kwarklaag:

Doe de roomkaas, suiker en vanille in een kom en mix tot het glad en dik is. Voeg een voor een de eieren toe. Het mengsel moet glad en romig zijn. Mix op de hoogste stand aan het eind, om het luchtiger te maken, maar niet te lang, want anders gaat het schiften.

Schep dit op het browniebeslag en strijk het glad. Bak de koek 30-40 minuten tot de kwarklaag stevig aanvoelt en de randen goudbruin zijn. Laat de koek volledig afkoelen en zet hem afgedekt twee uur of tot de volgende dag in de koelkast.

Voor de roomlaag (meer cheesecake!):

Klop de slagroom, suiker en frambozen met een mixer of met een keukenmachine, tot het mengsel lobbig en niet te stijf is.

Stort de brownie op een schaal en leg hem met de kwarklaag naar boven. Strijk de roomlaag over de bovenkant en garneer met de extra frambozen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.