Redactie
Redactie Gadgets 24 jul 2015
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… maaltijden laten thuisbezorgen via TringTring

Er is weer een fijne dienst voor foodies: TringTring. Met deze app kun je de maaltijden en producten van een aantal hotspots in Amsterdam bij je thuis laten bezorgen – op de fiets. Dat is lekker én groen!

Onder de deelnemende winkeliers vinden we onder andere Landmarkt, Fromagerie Abraham Kef, SLA en Lite/Dark, Sir Hummus en DopHert. Momenteel is de dienst er (helaas) alleen nog in Amsterdam, maar dat is een goed begin.

TringTring belooft altijd binnen 60 minuten te bezorgen binnen Amsterdam. Dat moeten we testen!

Culy ontdekt…

We openen de TringTring app en registreren ons; dat kost een paar minuutjes en is zeer eenvoudig. Als betaalmiddel gebruik je je creditcard, maar binnenkort komt daar ook PayPal als mogelijkheid bij.

Vervolgens plaatsen we onze eerste bestelling bij Sir Hummus, een heerlijk restaurantje in Amsterdam. Want die pita’s met hummus en rundvlees op ons Culy kantoor bezorgd, dat is toch wel écht een luxe. Je betaalt € 2,50 voor het bezorgen, en dat vinden wij een zeer schappelijke prijs. Daarnaast blijken de gerechten niet duurder in de app dan bij het restaurant zelf (wat we eigenlijk wel hadden verwacht). Voordeel!

Het plaatsen van de order is binnen een paar seconden gepiept, en werkt à la Thuisbezorgd.nl. Een verschil is dat na het bestellen er pas gezocht wordt naar een ‘Tringer’; iemand die op de fiets stapt naar de afhaalplek en jouw adres.

We krijgen de melding “je krijgt een sms zodra we iemand hebben gevonden”. Helaas krijgen we die sms niet (terwijl ons mobiele nummer wel goed in de app staat). Maar als we de app na één minuut verversen, zien we al dat “Rik onderweg is”. Wow, dat was snel!

Vervolgens zien we op een kaartje dat ‘Rik’ naar Sir Hummus fietst. Helaas is dit geen live geüpdatet kaartje, dus we kunnen niet zien hoe dichtbij hij al is. Dat is misschien een goede tip voor de toekomst: dat elke TringTring-bezorger via de gps van zijn mobiel toont waar hij zich precies bevindt.

Een klein nadeel aan de app: je kunt je adres invoeren, maar geen opmerkingen daarbij. Ons kantoor zit in een pand met allerlei andere bedrijven; het was handig geweest om de bezorger te laten weten op welke bel hij moet drukken.

Om 12.04 doen we onze bestelling, om 12.06 wordt Rik als Tringer bevestigd. Om 12.22 krijgen we een sms dat hij er ‘over 8 minuten’ is, mét het 06-nummer van Rik (dat is handig, want dan kunnen we hem alsnog laten weten welke bel hij moet hebben).

Hij arriveert uiteindelijk om 12.40 (iets later dan beloofd in de sms, maar dat is prima), met een grote tas vol warm eten. De porties van Sir Hummus zijn trouwens enorm. En we zijn echt verbaasd over deze snelheid; in ruim een halfuur je eten bezorgd, en dat voor € 2,50.

Klein nadeel: de bezorger vraagt bij het afgeven om een verificatie-code (slim: dat is om zeker te weten dat wij echt besteld hebben). Die blijkt in de sms in onze mobiel te staan, die aan de andere kant van het kantoor ligt. Handig zou zijn als je in de app vooraf een melding krijgt dat je een code aan de bezorger moet noemen, en dat je die alvast onthoudt of je telefoon meeneemt.

Conclusie

Al met al zijn we enorm te spreken over TringTring. De app werkt makkelijk en snel, de bezorging is vliegensvlug en het aanbod is nu al best groot.

Als de laatste puntjes worden opgepakt (dat je opmerkingen bij een adres kunt geven, de SMS goed aankomt en een heads up dat je de verificatie-code paraat moet houden) en het restaurant-aanbod nog verder wordt vergroot, dan wordt dit sowieso een van onze favoriete diensten.

De TringTring-app is nu (gratis) te downloaden in de App Store en Google Play Store. Momenteel krijg je een introductiekorting en zijn de bezorgkosten gratis als je binnen 48 uur na het installeren van de app bestelt.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.