Yum: muffins met banaan en Nutella

Culy 22 mrt 2015 Ontbijt

Een heerlijk ontbijtje of snack: muffins met banaan en Nutella. Dit té lekkere recept werd bedacht door foodblogger Anouk Kantelberg.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng eerst alle droge dingen – dus bloem, havermout, suiker, bakpoeder en zout – door elkaar. In een andere kom meng je de natte dingen – olie, melk, eieren – door elkaar. Pak een spatel en ga nu rustig aan het het natte mengsel door het droge mengsel mengen tot je een goed geheel hebt.

Je hebt geen mixer nodig en het mag best een beetje klonterig zijn! Prak nu de banaan fijn en spatel dit door je beslag. Vul een muffinblik met muffinvormpjes en verdeel het mengsel over de vormpjes. Zorg dat je een halve centimeter aan papier blijft zien.

Maak elk vormpje af met een theelepel Nutella in het midden en zet de muffins zo’n 20 minuten in de oven. Check met een satéprikker of ze klaar zijn. Als de prikker droog blijft dan k je ze er uit halen.

muffins met banaan en Nutella muffins met banaan en Nutella2

Voor 6 muffins:

  • 130 gram bloem
  • 30 gram havermout
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 20 ml neutrale olie
  • 130 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 6 theelepels Nutella
  • Muffin-bakvorm
  • Papieren muffinvormpjes
Reageer op artikel:
Yum: muffins met banaan en Nutella
Sluiten