Redactie
Redactie Dessertrecepten 5 dec 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: easy peasy chocolade fudge met maar 2 ingrediënten

Dit recept komt van de geweldige Australische kookboekenschrijfster en chef Donna Hay. Zij noemt deze chocoladeschatjes ‘truffels’, maar wij vinden de textuur meer in de buurt komen van chocolade fudge. Maar dan gemaakt met maar 2 ingrediënten: chocolade en slagroom!

Hak de pure chocolade fijn (hoe fijner hoe beter). Zet een kookpannetje met een laag water op het vuur en breng zachtjes aan de kook. Hang er een hittebestendige kom boven, zodat je de room en chocolade zo au bain marie kan smelten. Het water mag de kom niet raken, en het water moet niet keihard koken.

Leg een laagje bakpapier (op maat geknipt) in een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm.

Doe de slagroom en fijngehakte chocolade samen in de kom en smelt zachtjes (je kunt zelfs het vuur uitdraaien als er genoeg warmte is). Roer met een spatel of lepel totdat je een glad, maar vrij dik gesmolten mengsel hebt. In het originele recept verwarmt Donna Hay de room in een apart pannetje en schenkt deze bij de gesmolten chocolade, maar wij sloegen deze stap over (en het recept werkte net zo goed).

Haal de kom van het vuur en giet het chocolademengsel in de met bakpapier beklede bakvorm. Schud de vorm zachtjes heen en weer en smeer met een spatel of paletmes glad tot het een mooie even laag is. Dek af met nog een laagje bakpapier of plastic folie (de chocolade krijgt dan wel wat rimpeltjes, maar dat geeft niet).

Zet 2 tot 3 uur in de koelkast. Haal daarna eruit, verwijder het bakpapier en/of de folie en snijd in vierkantjes, zo groot of zo klein je wil. Voor een net resultaat snijd je eerst alle zijdes strak bij. Bestrooi eventueel met zeezout en serveer.

Als je minder wil maken, halveer dan gewoon de hoeveelheden: dan gebruik je dus 90 ml slagroom en 300 gram chocolade.

Drie keer raden wie de afsnijdsels op mag smikkelen!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.